Prajitura cu ananas si prune


Cand ai pofta de o prajitura cu fructe, dar tot ce ai in casa e o conserva de ananas si cateva prune, improvizezi un desert delicios :) Nu m-am gandit pana acum la combinatia ananas-prune, dar am incercat-o si mi-a placut foarte mult. 

Un blat usor si pufos, fructe, putin zahar pudra deasupra si gata prajitura din weekend! Merge perfect langa o ceasca de ceai aromat, dar e buna si a doua zi la cafeaua de dimi.

Portii: 8
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 6 oua, 6 linguri zahar, 200 g iaurt gras, 3 linguri ulei, 300 g faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 1 zahar vanilat, 1/2 esenta lamaie, 180-200 g ananas cuburi, 5-6 prune, zahar pudra.
Intr-un bol amestecam faina cernuta, impreuna cu praful de sare, praful de copt si zaharul vanilat.
 
In alt bol batem cele 6 oua, adaugam zaharul si omogenizam bine cu un tel (sau mixer la viteza mica). Adaugam iaurtul, esenta si uleiul, apoi mixul de faina.

Cuburile de ananas si prunele taiate bucati le trecem prin putina faina si le adaugam in aluat. Amestecam usor cu o spatula.

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina, turnam aluatul si il punem in cuptorul preincalzit, la foc mic, aprox. 40 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca, o pudram cu zahar si o portionam.

 
Pofta buna!

0 Response to "Prajitura cu ananas si prune"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.