Placinta frageda cu dovleac


Placinta frageda cu dovleac e cea mai buna placinta pe care am mancat-o pana acum. E asa de buna chiar si a doua zi langa o ceasca de cafea sau lapte. E buna calda, imediat scoasa din cuptor, e buna si rece ...e super buna, ce sa mai :))

Am gasit pe net multe retete de placinta (in general cu aluat de post), dar nu imi doream sa fac un aluat de post asa ca am mai combinat eu cateva ingrediente si-a iesit o bunatate :D 

Conteaza foarte mult si dovleacul pe care il folositi, eu am avut unul foarte dulce si aromat ... aproape ca nu mai era nevoie de zahar deloc, dar eu am pus pentru aroma vanilata :)

Am folosit:
  • 200 g margarina, 200 g zahar pudra vanilat, 1 ou, 400 g faina, 1/2 plic praf de copt, esenta de lamaie, un praf de sare, 1 dovleac pt placinta (1 kg a avut al meu).
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, 1/2 esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.

Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute.

Dovleacul l-am taiat pe jumatate, i-am scos semintele si l-am copt in cuptor la foc mediu.

Cand s-a copt bine, l-am scos din cuptor, i-am scos miezul cu o lingura si l-am pus intr-un bol. Am adaugat 2 linguri de zahar pudra (gustati dovleacul si daca nu e suficient de dulce mai adaugati zahar) si esenta de lamaie. L-am pasat cu mixerul vertical, dar nu l-am facut chiar foarte fin.

Am pregatit o tava pe care am uns-o cu putina margarina.

Am impartit aluatul in 2 bucati si le-am intins pe masa infainata.

Am pus prima foaie in tava si am taiat surplusul de pe margini.

Am pus umplutura de dovleac si deasupra cealalta foaie de aluat. Nu uitati sa intepati din loc in loc, cu o furculita, atat prima foaie cat si pe a doua.

Am pus placinta in cuptorul preincalzit la foc mic 40 de minute.

Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o sa se raceasca 10 minute, apoi am pudrat-o cu zahar si am portionat-o.

Este super buna, foarte frageda, economica si usor de preparat! 

Umplutura poate sa difere in functie de preferinte: branza si stafide, mere, etc.

Daca va ramane surplus, aluatul se poate congela pentru cateva zile.


Pofta buna!

15 Response to "Placinta frageda cu dovleac"

  1. Unknown says:

    Ce bunatate!! Abi astespt sa fac si eu ceva bun cu dovleac! Pup

    wow.. de cand nu am mai mancat asa ceva. Imi place foarte mult

    Danutza says:

    Daa...e super buna :) Pup!

    Simona says:

    Ce praji frumoasaaaa!!!

    Danutza says:

    Nici eu nu mai mancasem placinta cu dovleac de ceva vreme ...acum ma gandesc ce alte deserturi sa mai fac cu dovleac :)

    Danutza says:

    Merci mult Simona!!

    Ce culoare frumoasa are!
    Pupici!

    Danutza says:

    Merci, dovleacul a fost tare frumos colorat :)

    Pupici!

    Marian says:

    Salut Dana,

    Am ajuns pe blogul tau prin google, cand cautam o reteta pentru placinta cu dovleac. Am gasit foarte multe retete, dar am ales reteta ta pentru ca mi-a placut foarte mult cum arata in poza!

    Placinta este inca in cuptor, abia astept s-o gust!
    Multumesc mult pentru reteta!

    Pot sa public reteta ta pe blogul meu, bineinteles cu un link spre blogul tau?

    Multumesc,
    Salutari din Belgia,
    Marianne

    Danutza says:

    Ma bucur foarte mult ca ai incercat reteta! Sunt convinsa ca o sa-ti placa la fel de mult cum mi-a placut mie, astept sa-mi spui dupa ce o vei savura :)

    Nu ma deranjeaza daca vrei sa publici reteta pe blogul personal, atat timp cat exista un link, totul este ok :)

    Mult spor la bucatarit si weekend frumos!!

    Marian says:

    Salut Dana,

    Tocmai am publicat reteta pe blog. Multumesc foarte mult pentru inspiratia care am gasit aici!
    Am mentionat si link-ul tau.
    Poti sa vezi articolul pe urmatorul link:
    http://avonturenindekeuken.blogspot.be/

    Multumesc inca o data si o sa ma mai vezi pe aici :-)!
    Salutari din Belgia,
    Marian

    Marian says:

    PS: am uitat sa-ti spun ca am fost foarte fericita cu rezultatul si mi-a placut enorm de mult placinta! Datorita tie :-)!

    Danutza says:

    Ma bucur foarte tare ca ai incercat reteta si ca ti-a placut!
    Te astept oricand cu mare drag pe blog si sper sa incerci cat mai multe retete.

    Daca ai nevoie de vre-un sfat sau detalii pt o reteta, nu ezita sa-mi spui si incerc sa-ti raspund cat mai repede :)

    Te pup cu drag si fug sa vad placintuta ta :*

    Buna ziua.Am facut si eu placinta dar cantitatea de blat nu a fost suficienta sa umplu tava si mi-a iesit cam trei sterturi.deci cred ca ar fi trebuit ceva in plus pus.multumesc

    Danutza says:

    Ma bucur ca ai incercat placinta!

    E posibil sa fie blat putin pentru o tava mare de cuptor, eu am facut intr-o tava dreptunghiulara de yena, care e ceva mai micuta :)

    Voi masura tava mea si voi specifica in reteta dimensiunile.

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.