Fursecuri cu stafide si portocala


Dupa ce am facut minunatele chocolate chip cookies de Craciun, am vrut sa fac ceva la fel de bun si de Sf. Ioan, asa ca am facut o reteta aproximativ la fel, de fursecuri cu stafide si portocala

Parfumate, moi si fine, mega delicioase ... merita sa le incercati!!

Am folosit:
  • 520 g faina, 400 g unt, 350 g zahar pudra, 4 oua, 1 plic praf de copt, un praf de sare, esenta de portocale, coaja de la 1/2 portocala, stafide.
Am pus intr-un bol untul moale si l-am amestecat cu zaharul si esenta timp de 4-5 minute.

Am adaugat praful de copt, praful de sare, coaja de portocala, apoi ouale si faina. Am omogenizat bine compozitia si am pus apoi la frigider 10 minute.

Am folosit 2 tavi, pentru ca am vrut sa economisesc timp la copt. Le-am tapetat cu hartie de copt.

Am preincalzit cuptorul.

Cu o lingurita (nu cu lingura fiindca ele se intind la copt si ies prea mari) am pus compozita in tava, lasand un spatiu destul de mare intre fiecare.

Pe fiecare fursec am asezat 3-4 stafide. Se pot pune si in compozitie direct, insa eu prefer sa le pun pe fiecare fursec.


Am copt la foc mic aproximativ 20 de minute. Folosind 2 tavi a mers treaba mult mai repede.

Le-am luat din tava cu o spatula si le-am pus pe un platou mare sa se raceasca. Nu trebuie sa le suprapunem cand sunt calde fiindca se lipesc intre ele.

Sunt fursecuri fragede si pufoase, pe care le poti savura la orice ora a zilei, langa ceai, cafea, lapte ... sunt bune pentru ocazii speciale, le poti pastra fara probleme cateva zile si raman la fel de bune si fragede.

 Weekend frumos si nu uitati sa gatiti cu spor!

6 Response to "Fursecuri cu stafide si portocala"

  1. Nu le-ai mancat toate,nu?Imi plac cu stafide...

    Danutza says:

    De data asta le-am cam mancat :))
    Dar mai fac zilele astea, au devenit preferatele mele :D

    Pup!

    Haplea says:

    Imi plac mult aceste fursecuri!

    Arata foarte bine patatele tale. De gust nu ma indoiesc, imi plac portocalele si stafidele. Pupici!

    Danutza says:

    Multumesc mult, Haplea!! :)

    Danutza says:

    Multumesc mult, Rita! Si eu le ador fiindca sunt fragede si aromate :D

    Pupici:*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.