Clafoutis cu capsuni


Un desert foarte bun, de sezon, este acest clafoutis cu capsuni. E o prajiturica simpla si foarte usor de pregatit. 

Eu am facut deliciosul desert cu ingredientele pe care le aveam in frigider, mai ales ca am cumparat cam multe capsuni si nu mai puteam sa le mananc asa simple :P 

Pentru portii mai mari sau mai multe este ideal sa dublati cantitatile. :)

Portii: 6
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 500 g capsuni, 3 oua mari, 200 g zahar, 300-350 g faina, 100 ml lapte, 1 zahar vanilat, 1/2 esenta lamaie, un praf de sare, 1 lingurita unt.
Capsunile se spala, se curata si se taie pe jumatate.

Intr-un bol se bat bine ouale cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se bat pana ce zaharul incepe sa se topeasca.

Se adauga esenta, zaharul vanilat, apoi faina si laptele. Se omogenizeaza bine aluatul.

Se unge o tava cu unt si se aseaza capsunile.

Se toarna aluatul peste ele si se pune tava in cuptorul preincalzit. Se lasa 30-35 de minute la foc mic.

Se scoate prajitura si dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.
Se serveste simpla sau cu o cupa de inghetata deasupra.


Pofta buna!

0 Response to "Clafoutis cu capsuni"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.