Supa de gaina cu galuste


Supa/ ciorba de gaina e preferata mea, iar daca are si galuste e perfecta! :)

Desi carnea de gaina fierbe putin mai greu decat cea de pui, gustul e mai bun si mai intens. Depinde cat de "batrana" e gaina, a mea a fost relativ tanara asa ca n-am fiert ore in sir la ea si nici n-a avut carnea tare.

In supa de gaina imi place sa pun galuste de gris sau taietei de casa. Si cum galustele mi se par mai usor de pregatit cand ma grabesc, le-am ales de data aceasta pe ele.

Portii: 6
Timp de preparare: 2.5 h
Dificultate: medie

Am folosit:
  • Supa: 1 gaina (spate, aripi, inima, ficat, pipota, oua), 2 morcovi, 1 telina mica, 2 ardei, 2 cepe, 1 leg patrunjel, 2 rosii, sare, apa;
  • Galuste: 2 oua, 4-5 linguri gris fin, 1 praf de sare, 1 lingura apa.
Carnea de gaina se spala bine si se tine 10-15 min in apa rece. Se pune o oala cu apa la fiert si se adauga bucatile de carne cand apa incepe sa fiarba. Se pune sare dupa gust.

Oala se acopera cu un capac si se lasa pe foc mediu aprox 1h si 20 de minute. (Daca nu vi se pare fiarta carnea, o puteti lasa mai mult - depinde de "varsta")

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se adauga in oala peste carne.
 
Pentru galuste se bat cele 2 oua impreuna cu sarea si o lingura de apa. Se adauga grisul, se amesteca bine si se lasa 5 minute deoparte.
 
Se formeaza galuste cu o lingurita si se pun in supa.
 
Se lasa inca 20 de minute sa fiarba, si la final, se adauga patrunjelul tocat marunt. 

Se serveste cu ardei iute.

Pofta buna!

0 Response to "Supa de gaina cu galuste"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.