Supa crema de dovlecei cu broccoli


Supa crema de dovlecei cu broccoli este cea mai buna alegere in acest sezon, mai ales ca e o reteta de post!

Contine foarte multe legume proaspete, se pregateste usor si este ideala chiar si rece, atunci cand este prea cald afara.

Se poate servi simpla sau cu paine coapta/crutoane. Eu am ales sa o servesc altfel, adica si mai sanatos, cu busuioc verde si felii de rosie. Este excelenta!

Am folosit:
  • 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 ardei gras, 2 dovlecei, 2-3 buchetele mici de broccoli, 2 rosii decojite + 1-2 rosii pentru servit, 3 linguri de ulei, busuioc, sare, piper.
Zarzavaturile (in afara de dovlecei, broccoli si rosii) se curata si se taie in bucati mai mari. Se pun la fiert. Se adauga sare.

Cand au fiert pe jumatate punem dovleceii taiati cuburi, buchetelele de broccoli si rosiile decojite.

Spre finalul fierberii punem ulei si potrivim de sare, piper.

Supa trebuie sa scada destul de mult, insa nu trebuie sa ramana doar legumele, ci e bine sa fie si lichid (pentru ca mie imi place supa crema mai zemoasa, nu piuree).

O lasam 10-15 minute sa se raceasca putin, apoi o mixam cu blenderul pana devine fina.

Punem in farfurii si servim cu felii de rosie si busuioc verde (sau patrunjel, desi busuiocul e o alegere mai buna si e mai aromat).

Pofta buna!

0 Response to "Supa crema de dovlecei cu broccoli"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.