Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca


Tortul acesta cu ciocolata, fructe de padure si frisca este cel mai bun desert ever. Este o combinatie super delicioasa de arome si creeaza dependenta :)

Nu este un tort dificil de pregatit, dar necesita ingrediente de calitate si rabdare pentru ca el sa iasa perfect. In plus, este un tort 100% home made asa ca merita din plin orice efort :)

Am folosit:
  • Pentru blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt, un praf de sare;
  • Pentru sirop: 300 ml apa, 6 linguri de zahar, 1 zahar vanilat;
  • In plus: 300 ml frisca lichida,1 esenta de vanilie, 400 g fructe de padure.

Pentru pregatirea blatului am folosit 8 oua pe care le-am tinut cateva ore la temperatura camerei. 

Le-am separat, apoi albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana au devenit crema.

Peste galbenusuri am adaugat albusurile spuma si faina cernuta fin cu praful de copt.

Le-am amestecat pana s-au omogenizat, apoi am pus amestecul intr-o cratita tapetata cu hartie de copt.

Am lasat in cuptorul preincalzit, la foc mic, 25-30 de minute. am facut testul cu scobitoarea ca sa fiu sigura ca interiorul este copt.

In primele 20 de minute nu am deschis usa cuptorului, am urmarit prin geam blatul sa vad daca incepe sa creasca uniform :)

Cand au trecut cele 30 de minute, am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca. Eu l-am pregatit cu o zi inainte de a-l utiliza pentru tort si l-am tinut acoperit cu un prosop curat la loc uscat (gen camara).


Pentru crema de ciocolata am folosit reteta pe care v-am prezentat-o marti pe blog. Este cea mai potrivita reteta pentru un tort absolut delicios. O gasiti aici: crema de ciocolata.

Am facut sirop din 300 ml apa in care am topit 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. L-am racit si apoi l-am folosit la insiropat blatul.

Blatul a iesit destul de inalt asa ca l-am taiat in 3 felii orizontale.

Am asezat prima felie pe platou, am insiropat-o, apoi am pus un strat de crema de ciocolata si un strat de fructe de padure.

Am procedat la fel cu a doua felie de blat.

Pentru ultima felie am folosit sirop apoi am imbracat-o in frisca (pregatita din frisca lichida batuta impreuna cu o esenta de vanilie).

Am imbracat intreg tortul in frisca, am facut si cateva floricele cu ustensilele mele pt decorat prajituri [pe care ajung sa le folosesc mult prea rar :))] si am mai pus cateva fructe de padure si deasupra tortului.

Aici fiecare isi poate lasa imaginatia sa lucreze si puteti decora cum va place mai mult. Puteti sa opriti cateva linguri din crema de cioco si sa o folositi la decorat :)

Din cantitatile de mai sus se obtine un tort mare, suficient pentru aprox. 20 de persoane:)

Pofta buna si mult spor!!


12 Response to "Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca"

  1. Unknown says:

    Tare frumos arata! Pupici

    Danutza says:

    Multumesc mult! Pupici :*

    Cristina says:

    OMG!!! Vreau si eu o felie!

    mirela says:

    Frumos!!

    Si cu ciocolata si cu frisca, o bomba de calorii, dar merita sacrificiul... As minca si eu o feliuta si cu ochii... Pupici si week-end placut !

    Danutza says:

    Cristina, cu mare drag te servesc :) :*

    Danutza says:

    Multumesc Mirela!

    Danutza says:

    Daniela, e cam plin de calorii, dar cine ar putea sa refuze o felie :))

    Pupici si weekend frumos :*

    La cum arata tortul, o felie nu se poate refuza! :)

    Danutza says:

    Pai normal, nu acceptam nici un refuz :D

    Maya says:

    Ce bineee arata! Si eu vreau!

    Danutza says:

    Multumesc Maya! Cu mare drag :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.