Piept de pui in crusta de nuci


Dragii mei, stiu ca am ramas in urma cu postarile, dar in sfarsit suntem in vacanta si incercam sa ne bucuram de clipe de liniste si relaxare :)

N-am uitat insa de voi, asa ca vin azi cu o reteta super extra delicioasa: piept de pui in crusta de nuci! O reteta super usoara si foarte gustoasa, pe care merita sa o incercati.

Eu am mancat prima data pui in crusta de nuci la mare, iar de atunci am tot avut in plan sa prepar si eu pieptul de pui astfel. O idee excelenta sa transformam clasicul snitel sau pui pane in ceva super yum :)

Am folosit:
  • 1 kg piept de pui fara piele si dezosat, 6 linguri de pesmet, 6 linguri de faina, 2 oua, 100 g nuca, oregano, busuioc, boia dulce, sare, piper, ulei pt prajit.
Pesmetul se pune intr-o farfurie, se adauga condimentele si nuca taiata. Nu trebuie sa o macinam, ci doar taiata in bucatele cu un cutit.

Pieptul de pui se spala bine, se portioneaza (eu l-am taiat fasii ca pt pui Shanghai) si se pune intr-o farfurie cu faina.

Se trece bine prin faina, apoi prin ouale batute cu un praf de sare si apoi prin pesmetul cu nuca si condimente.

Se prajeste in ulei incins si se scoate atunci cand s-a rumenit, pe o farfurie in care am pus un servet.

Servim cu garnitura la alegere, eu am preferat piure-ul de cartofi preparat cu unt si lapte.


Pofta buna si gatiti cu spor!

5 Response to "Piept de pui in crusta de nuci"

  1. Danutza says:

    Multumesc pt invitatie :*

    Stefy says:

    m-ai dat gata cu bunatatea asta!!!

    Danutza says:

    Stefy, ma bucur tare mult ca-ti place! :)

    Pup:*

    Mmmm,ce gust bun are!!senzational,bravo!!

    Danutza says:

    Multumesc mult! :*pupici

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.