Cartofi dulci cu usturoi si patrunjel



Cartofii dulci erau un mare mister pt mine, pana acum 2 saptamani cand i-am incercat :)

Americanii ii adora si ii gatesc pentru mesele importante de sarbatori, in special de Ziua Recunostintei. Eu i-am vazut de cativa ani la noi in magazinele mari, dar nu m-au atras niciodata in mod deosebit, mai ales ca pretul e de vreo 3-4 ori mai mare decat al cartofilor albi sau rosii de la noi.

Dar, intr-o zi de sfarsit de noiembrie am zis, gata, iau cartofi dulci pentru ca trebuie sa-i testez. Am luat fix 2 cartofi, fiindca sunt mari. Au avut 950 g fix :)

Dupa dezbateri pe Facebook despre cum sa-i gatesc am decis sa-i fac asa, pe stil romanesc. Cu putin usturoi si cu patrunjel, innabusiti. Toata lumea imi recomanda sa-i fac stil desert, cu miere, zahar brun etc, dar eu am vrut sa-i am ca garnitura langa fripturica, asa ca am mers pe traditional.

Verdictul: sunt buni, dulci, nu au gust de cartofi ci de dovleac :). Nu am fost impresionata foarte mult de ei, mi-au placut, dar nu i-as schimba niciodata cu cei romanesti :D

Am folosit:
  • 2 cartofi dulci, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, 3 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel, 4 linguri de apa, putin chilli.
Am curatat cartofii dulci si i-am taiat cuburi.

Intr-o cratita cu fund dublu am pus uleiul, apa si cartofii. Am asezonat cu sare, piper si chilli.

Am pus la foc mediu si am acoperit cratita cu capac.

Dupa 5 minute am pus usturoiul taiat fin si am amestecat de vreo 2 ori cu o spatula.

In 15 minute cartofii sunt gata, sincera sa fiu mergeau lasati chiar mai putin fiindca au devenit chiar mai moi decat ma asteptam.

La final dupa ce am oprit focul am pus patrunjelul tocat.

Am servit alaturi de friptura de pui la cuptor si salata de sfecla.

Merg la fel de bine facuti piure, fiindca ai mei si asa au iesit juma' piure juma' innabusiti :)


Pofta buna si gatiti cu spor!

4 Response to "Cartofi dulci cu usturoi si patrunjel"

  1. Haplea says:

    Foarte bun!!!!

    Danutza says:

    Multumesc! :)

    Maria says:

    Arata foarte bine si sunt foarte gustosi :)

    Danutza says:

    Multumesc mult! :)

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.