Retete cu mango/ Retete cu avocado


Fructul exotic pe care il prefer cel mai mult este mango. Imi place foarte mult si ananasul, insa mango are o aroma aparte pe care o ador.

Pentru ca il iubesc asa de tare, incerc sa-l folosesc la diverse retete, fie ele dulci sau sarate, fiindca e perfect in multe combinatii.

Avocado nu e chiar prietenul meu cel mai bun, dar nu mi-e nici antipatic. Nu am pregatit multe retete cu el fiindca nu e nici in topul preferintelor la noi in casa, insa e foarte sanatos si fac eforturi sa-l includ cate putin prin retete cu iz exotic.

Mango



Pulpa unui fruct de mango crud contine aproximativ 15% zahar, 1% proteine si cantitati semnificative de vitamine (A, B si C), beta-caroten, minerale (calciu, fosfor, fier) si fermenti. Fructele de mango au actiune directa asupra sistemului nervos central, exercitand, prin continutul lor de fosfor si acid glutamic, un rol protector asupra nervilor. Prin aportul sau de potasiu, acest fruct favorizeaza echilibrul activitatatii musculare si, implicit, al activitatii cardiace. Datorita continutului bogat de enzime, fructele de mango stimuleaza digestia, ele putand fi astfel folosite in dieta celor care doresc sa slabeasca. Fructele contin si compusul numit mangiferina - antiinflamator, antidiabetic si antioxidant. In plus, acidul galic din pulpa fructului are rol de protectie a organismului.

Este ideal in combinatii dulci si sarate, merge bine in preparate cu pui si porc, in salate de legume si fructe, in prajituri si torturi.

Se poate consuma in stare cruda sau gatit. 

Avocado

Fructele de avocado sunt foarte valoroase prin continutul bogat in vitaminele A, B, C, E (reprezinta unul dintre cei mai puternici antioxidanti si neutralizeaza efectele radicalilor liberi), in vitamina K, in acid folic dar reprezinta si o buna sursa de fibre alimentare.

Reprezinta unul din fructele cu cel mai ridicat continut in fibre - 75% fibre insolubile si 25% fibre solubile.
Avocado contine acid oleic, acid care se regaseste si in uleiul de masline. Acest acid are rolul de a controla nivelul colesterolului. In domeniul alimentar, uleiul de avocado are actiune propice in protejarea si tonifierea sistemului cardio-vascular precum si in diminuarea colesterolului din sange. 

Avocado se consuma in salate, supe reci, sosuri si nu lipseste nici din deserturi. Aroma sa este una usoara. 

Se poate consuma in stare cruda sau gatit. 


Retete cu mango/ avocado



Pofta buna si gatiti cu spor!

6 Response to "Retete cu mango/ Retete cu avocado"

  1. adnia says:

    ce idei minunate!

    Danutza says:

    Multumesc Adnia! Mai am cateva in minte, trebuie doar sa-mi fac timp sa le aplic :D

    Pup:*

    Cristina says:

    Imi plac retetele tale!! <3

    Danutza says:

    Merci mult Cristina :* :*

    Unknown says:

    am văzut un articol unde se recomandă avocado cardiacilor

    Danutza says:

    Da, este foarte sanatos!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.