Prajitura cu lamaie si portocala


Astazi, eu si sotul meu implinim 6 luni de casatorie. Si pentru ca intotdeauna astfel de evenimente sunt un motiv de sarbatoare pentru noi, am facut o prajitura, una chiar cu aroma de sarbatoare.

Este o prajitura foarte simpla, dar nemaipomenit de buna, cu citrice, mai exact cu lamaie si portocala. Am luat reteta dintr-o revista si am mai adaugat cateva "imbunatatiri": merisoare uscate, miez de nuca si o glazura de lamaie deasupra :)

Am folosit:
  • 200 g unt, 200 g zahar, 5 oua, 400 g faina, 1 praf de copt, 1 portocala, 2 lamai, 1 zahar vanilat, 80 g merisoare confiate, 50 g miez de nuca, 160 g zahar pudra.
Am ras prin razatoarea fina portocala si lamaile. Am pus coaja pe o farfurie.

Fructele le-am stors si le-am eliminat samburii. Am folosit sucul de la portocala si cel de la o lamaie pentru prepararea prajiturii, iar cel de la cealalta lamaie pentru prepararea glazurii de zahar.

Am fixat in robot accesoriul pentru framantat.

Am pus untul (moale, la temperatura camerei) si l-am frecat timp de 2 minute. Am adaugat zaharul si am mixat pana ce s-a topit si a devenit untul spumos.

Am pus ouale si am mixat inca 5 minute. Apoi 100 ml suc de lamaie si portocala.

La final am adaugat faina, praful de copt si zaharul vanilat. Am mixat inca 5 minute, timp in care am pus coaja de lamaie si portocala.

Am uns o tava rotunda cu ulei si am pudrat-o cu faina. Am pus in ea aluatul. Deasupra am pus merisoarele si nucile. (fiindca era un aluat moale si spumos, fructele s-au dus pe fundul tavii)

Am pus tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 de minute. Timpul de coacere poate sa difere in functie de cuptor, oricum nu recomand mai mult de 45 de minute. Este bine sa verificati din cand in cand daca prajitura este coapta.

Am scos prajitura din tava si am lasat-o sa se raceasca.

Am pregatit glazura de zahar din 160 g zahar pudra vanilat si sucul de la 1 lamaie.

Am pus-o peste prajitura. La inceput este moale, dar in aprox 1 ora glazura se intareste.

Noi am servit prajitura langa un pahar de limonada cu portocale, dar daca nu va place chiar asa de mult aroma citricelor (cum ne place noua), puteti sa o serviti si langa o cana de ceai, lapte sau cafea :)

Pofta buna!

4 Response to "Prajitura cu lamaie si portocala"

  1. Haplea says:

    Delicioasa prajitura!

    Danutza says:

    Da, a fost :P

    Multumesc :)

    o femeie says:

    delicioasa! tocmai am taiat-o, minunat de buna e.

    (eu am pus jumatate din cantitatea de zahar, merge bine si asa, se simte portocala f. bine)

    Danutza says:

    Multumesc pt feedback! Ma bucur ca ai incercat reteta si ti-a placut! :)

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.