Sarmale in foi de vita


Pentru ca e sezonul lor m-am decis sa va ofer reteta pentru sarmale in foi de vita. Nu eram prea multumita de calitatea pozelor si de faptul ca trisez si nu-s facute de mine ci de mama soacra, insa cred ca e mai important sa va ofer reteta, ca sa va puteti inspira. 

Sunt de 2 ori mai bune decat cele cu varza, dupa parerea mea. Noi le-am servit musai cu mamaliguta calda si smantana cremoasa :)

Am folosit:
  • frunze de vita de vie cat mai proaspete si verzi, 1 kg carne de porc tocata, 1 cana de orez, 3 cepe, 1-2 oua, 7 linguri pasta de tomate, boia, piper, cimbru, maghiran, marar verde, sare.
Frunzele de vita de vie se spala bine si se oparesc in apa fierbinte timp de cateva minute.

Intr-un vas uns cu ulei se pune un strat de frunze.

Cu celelalte frunze vom prepara sarmalute.

Carnea o amestecam cu orezul bine spalat, ceapa tocata marunt, condimentele, 3-4 linguri pasta de tomate si 2 oua.

Pregatim sarmalele ca si pe cele cu varza, punem amestecul de carne la o margine a foii de vita si apoi rulam. Inchidem bine capetele sa nu iasa umplutura si punem sarmalele in vas peste celelalte frunze.

Adaugam peste ele 2-3 linguri pasta de tomate si apa cat sa le acopere putin.

Punem la fiert la foc potrivit.

Noi le-am servit fierbinti cu mare pofta alaturi de mamaliguta si smantana!

Sunt excelente! Merita incercate!

8 Response to "Sarmale in foi de vita"

  1. Ioana V. says:

    nu am mancat niciodata in frunza de vie. Trebuie sa incerc...Pup

    Danutza says:

    Eu prima data am mancat acum vreo 2 ani, tot la soacra mea! Sunt foarte bune!
    As face si eu mai des, dar in oras n-am de unde sa iau frunze...poate doar sa le congelez:))
    Pup!

    Stefy says:

    si mie imi plac mai mult astea decat cele cu frunza de varza!!!

    Danutza says:

    Noi am avut si cu varza si cu vita facute, dar de cele cu varza nu s-a mai atins nimeni...toti ceream cu vita:))

    Nu vrei tu sa-ti dau ceva de pe la mine din bucatarie,si tu sa-mi dai cateva sarmale?Fug cat pot de invelit sarmale.Nu-mi place deloc.Umplutura insa o fac cu mare placere.Te pup!

    Danutza says:

    Iti dau cu mare drag cate sarmale doresti! Mie imi place sa fac sarmale, doar ca fac destul de rar fiindca de obicei se ocupa mama sau soacra de ele :)
    Pup!

    Danutza, those grape leaves are delicious. :)

    Danutza says:

    Thank you Marina! ;)

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.