Cheesecake cu dovleac


Pentru ca in acest an am primit un dovleac mareee de la tara, iar de placinta deja ne-am saturat fiindca am facut aproape saptamanal, am zis ca e cazul sa incercam altceva. Am facut un cheesecake cu dovleac, pentru prima data un cheesecake copt (fiindca eu mereu alegeam varianta fara coacere).

Pentru ca mi-a mai ramas dovleac l-am pus in pungi si l-am congelat (copt deja) ca sa-l am pt deserturi pe timp de iarna. 

Dar sa revenim la cheesecake-ul meu, care nu-i cel mai aratos din lume, dar e foarte aromat fin si pufos! Il recomand tuturor iubitorilor de dovleac, dar mai ales iubitorilor de prajituri cu branza.

Am folosit:
  • 600 g branza dulce, 400 g miez copt de dovleac, 2 oua, 150 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, esenta de rom, esenta de lamaie, coaja de la 1/2 lamaie, 300 g biscuiti simpli, 1 pachet de unt (200 g), glazura de ciocolata (optional).
De obicei fac cheesecake-ul in tava rotunda, dar acum l-am facut in una dreptunghiulara. Nu am uns tava cu nimic ... dar daca nu aveti o tava de yena si e clasica si stiti ca mai lipeste, merita sa puneti o hartie de copt sau o folie de aluminiu.

Am copt dovleacul si am oprit din el 400 g de miez pe care l-am pasat cu blenderul.

Am pregatit blatul din biscuiti maruntiti in robot (nu chiar foarte fin), 200 de g unt topit si esenta de rom. Am omogenizat bine amestecul si l-am pus in tava in partea de jos.

Am batut ouale cu zaharul vanilat, coaja de lamaie, eseneta de lamaie si zaharul pudra.

Am adaugat apoi branza si dovleacul si am mixat bine.

Am pus compozitia in tava peste biscuiti.

Am lasat la cuptor (preincalzit) la foc mic spre mediu timp de 50 -60 de minute.

Am scos tava, am lasat sa se raceasca prajitura, apoi am taiat-o si am glazurat-o cu ciocolata.

Merge foarte bine in loc de glazura sa o serviti cu ceva alune de padure sau nuci deasupra.

Pofta buna si weekend frumos!

10 Response to "Cheesecake cu dovleac"

  1. Nu sint o mare iubitoare de dovleac, dar cheesecake-ul tau arata minunat, nu as refuza o patratica, pentru ca e gata facut... Pupici !

    Danutza says:

    Cu mare drag te servesc, Daniela! Pupici :*

    Nu as refuza o bucatica!Pupici!

    Danutza says:

    Mihaela, chiar si doua ca nu ma supar :) Pupici :*

    adina says:

    Arata demential aceasta prajitura,sunt innebunita dupa dovleac iar in combinatie cu branza da un rezultat minunat.

    Danutza says:

    Merci mult Adina! :*
    E foarte bune combinatia si mi se pare o prajitura foarte usor de facut :)

    Unknown says:

    Ce frumos arata, vin si eu la o portie! Pup

    Danutza says:

    Cu mare drag, Paula! Pup :*

    Maya says:

    Interesanta reteta, de retinut! Arata foarte apetisant!

    Danutza says:

    Merci mult Maya! :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.