Retete cu cirese/ visine

By http://retetegg.blogspot.ro/

Va plac ciresele? Dar visinele? Eu de cand ma stiu le-am iubit, fie in diverse retete de prajituri, in spume, creme, compot, dulceata ... dar si sirop. Le consum fara probleme si in stare cruda, pot sa mananc in cantitati imense fara sa ma satur vreodata de ele si sa spun, nu mai vreau :)

Cireasa are o puternica actiune detoxifianta si depurativa care o recomanda reumaticilor, persoanelor care sufera de guta, celor cu litiaze renale si biliare. Ciresele au in compozitie peste 70% apa – restul de 30% il reprezinta complexul de vitamine B (B1, B2, B6) – foarte necesar pentru furnizarea energiei in organism - precum si magneziul – a carui lipsa face sa ne simtim obositi si deprimati. Continutul ridicat de apa din cirese ne permite sa mancam cat de multe dorim, fara sa ne ingrasam!

Visinele, consumate atat proaspete, cand e vremea lor, cat si congelate, contin o mare cantitate de potasiu, care contribuie la stabilizarea ritmului cardiac si la sanatatea pielii, fara ca acestea sa fie insa singurele beneficii de pe urma consumului lor.

Ele sunt de folos in boli de rinichi, stomac si afectiuni ale cailor respiratorii, scad colesterolul, coboara nivelul de acid uric din sange, ajutand astfel la prevenirea atacurilor de guta, detoxifica organismul, au actiune usor laxativa.  

Ca sa ai visine si cirese pe tot parcursul anului exista doua metode de conservare, prima fiind congelarea, care pastreaza integral toate proprietatile fructului. O alta metoda de conservare este punerea fructelor in compot.

Astazi va prezint cateva retete in care am folosit aceste fructe dulci si zemoase, usor acrisoare (visinele). Stiu ca va asteptati doar la combinatii dulci, insa va propun si cateva idei de preaparate sarate in care m-am folosit de visinele gustoase.


Retete cu cirese/ visine





Pofta buna si gatiti cu spor!

6 Response to "Retete cu cirese/ visine"

  1. Catalin says:

    Delicios!

    Ce de bunatato cu fructe! Vreau cate putin din fiecare!

    Stefy says:

    multe retete si gustoase!!!

    Danutza says:

    Multumesc Catalin! :)

    Danutza says:

    Merci Alina! Cu mare drag te servesc din fiecare :)

    Pup:*

    Danutza says:

    Multumesc Stefy! Pup :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.