Retete cu ananas


Astazi vreau sa va prezint retete cu ananas, unul din fructele mele preferate.

Singurul meu regret este ca ananasul nu creste pe scara larga la noi in tara, pentru ca e asa de bun si aromat si nemaipomenit in atat de multe retete dulci sau sarate, incat ar merita sa avem cu totii in gradina ananas. Se poate cultiva in ghiveci, insa dureaza destul de mult si nu exista intotdeauna garantia reusitei.

Despre proprietatile lui trebuie sa stim cateva lucruri: 

Daca este bine preparat si pastrat, sucul de ananas revigoreaza activitatea digestiva si determina pofta de mancare. La nivelul tubului digestiv, sucul de ananas este si un bun pansament gastric. In terapii externe, sucul de ananas isi dovedeste eficienta in tratarea unor rani sau arsuri.

Multi specialisti includ curele de ananas in programele de slabit, precum si in cele de combatere a celulitei. Pentru eficienta terapeutica se recomanda consumarea sucului de ananas in stare proaspata, adica imediat ce a fost stors din fruct.

Cercetarile stiintifice au pus in evidenta faptul ca sucul proaspat de ananas are si efecte antiinflamatoare, dar mai ales anticancerigene. Tulpina de ananas are virtuti medicinale, continand o enzima ce blocheaza cresterea nivelului de insulina in sange si transformarea zaharidelor in glucide.

Specialistii recomanda utilizarea ananasului in terapiile pentru combaterea celulitei dar si in tratarea depresiilor si imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare (datorita continutului de serotonina si triptofan).

Ananasul are efect: antiiflamator, efect revigorant, purgativ, detoxifiant, antidepresiv. Este foarte apreciat atat ca produs alimentar, in bucatarie, cat si ca produs extrem de eficient in curele de slabire si in terapiile naturiste.

Asadar, nu ne ramane decat sa includem ananasul in alimentatia noastra si sa il savuram in cat mai multe retete.

Eu il prefer de obicei in stare proaspata fiindca asa isi pastreaza toate proprietatile, insa il consum si gatit sau din conserva (atunci cand nu gasesc proaspat).

Desi este ideal in deserturi diverse, eu il ador si in salate, langa preparate de carne sau peste, in sosul pentru paste, ca topping pt pizza. Doar in supa nu l-am incercat pana acum :))

Va propun o lista cu retete ce contin ananas si sper sa va inspir si pe voi sa folositi acest fruct minunat in cat mai multe retete :)

Ananas in retete dulci:


Ananas in retete sarate:



Pofta buna si gatiti cu spor!

6 Response to "Retete cu ananas"

  1. Elles sont superbes tourtes ces recette difficile faire un choix!

    Bisous

    Danutza says:

    C'est vrai! :)

    Merci beaucoup, Beth! Bisous :*

    adnia says:

    si eu ador ananasul...oricum ar fi el pregatit!

    Numai bunatati!

    Danutza says:

    Adnia, ananasul e asa aromat si buuun :) Eu uneori mananc cate o conserva intreaga ... bine ca nu ingrasa rau :)) Pup:*

    Danutza says:

    Merci mult Alina! Pup :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.