Prepararea carnatilor de casa








By http://retetegg.blogspot.com/

De mica imi placea toata treaba cu taiatul porcului si pregatitul deliciilor 'porcine' ... eram mereu prezenta la toate activitatile desi pe vremea aceea nu prea eram de mare ajutor (aveam pana in 10 ani).

De la mancatul soriciului direct de pe porc si pana la suflatul in matele pt carnati, toate imi faceau mare placere:)) Eu am avut de mica un spirit de lider si nu-mi placea sa ma joc prea tare chestii copilaresti, preferam sa stau cu adultii, sa invat cat mai multe, sa fiu eu acolo mot in mijlocul evenimentelor:)) A, sa nu uitam, si sa dau indicatii - de fapt si acum dau indicatii si nu ma simt bine pana cand toata lumea nu-i de acord cu mine:))

Asa, deci sa revenim la purcelul nostru, de fapt la ce-a ramas din el, mai exact azi abordam tema cum se prepara carnatii de casa:)

Noi anul asta am fost la socrii de sarbatori asa ca am sa va arat procedeul lor (bine, hai ca am ajutat si eu pe acolo oarecum!) . Pentru ca nu am avut porc anul asta am facut carnatii cu carne, slanina si intestine cumparate, important este sa le avem pe toate proaspete si rezultatul este la fel de bun.

Am folosit:
  • 10 kg de carne de porc (o cumparam proaspata si o tocam acasa), 1 kg slanina (pe care o tocam in acelasi timp cu carnea), 1/2 kg de usturoi, boia iute si dulce, piper macinat, cimbru, sare, intestine de porc.
Intestinele fiind cumparate erau destul de curate dar le-am mai pus noi cam jumatate de ora in apa cu putin otet.

Carnea am amestecat-o cu slanina, unsturoiul maruntit bine si apoi am condimentat-o. Fiecare alege sa puna mai mult sau mai putin din fiecare condiment dupa gust.

Trebuie sa framantam bine carnea inainte de a trece la operatiunea de umplere a carnatilor. Soacra mea a adaugat si putina apa din cand in cand ca sa se omogenizeze bine.

Intestinele se scot din apa cu otet, se mai clatesc putin apoi se aseaza un capat pe dispozitivul de umplut al masinii de tocat.

Se umplu uniform, se leaga la capete si se aseaza in camara la uscat cateva zile.

Daca aveti posibilitatea este ideal sa-i afumati, pentru un gust si mai bun!

Link
Sunt deliciosi langa o fasole batuta!

18 Response to "Prepararea carnatilor de casa"

  1. Trimite si la mine vreo doi si daca mai sint si afumati, sint minunati ... Cei din comert nu-mi plac... Pupici !!!

    Danutza says:

    Acusi trimit Daniela! Eu mai mancam cateodata din comert dar la noi i-au prostit rau de tot, adica abia mai au gust de carnati:( Si mai sunt si scumpi! Pup!

    FLORY says:

    Anul asta am facut si noi,au iesit minunati,ca cei de acasa.Arata tare apetisant si reteta e cam aceeasi!Pupici!

    Ioana V. says:

    tare mult imi plac!

    Danutza says:

    Flory, nu se compara cu nimic cei facuti in casa! Chiar daca nu e porcul tau din curte, tot stii ce-ai pus in ei ... mai ales atunci cand iei carnea macra si apoi o toci!
    Si in plus afumatura le da un gust, aparte!! Pupici!

    Danutza says:

    Alinutza merci mult! pup!

    Sotul meu face carnatii si sunt tare gustosi.Nici nu se pot compara cu cei de cumparat.Si acestia arata super bine.Te pup!

    Ai mei nu au apucat poza,poate la anul:)Cred ca sunt tare buni!

    Danutza says:

    Se pare ca toata lumea prefera carnatii de casa:) Tare ma bucur ca va plac!!Pup!

    Danutza says:

    Teo, nici eu n-am chiar asa multi, pe astia am apucat sa-i prind in procesul de fabricare:)) Mai am vreo 2 totusi, imediat ce le pun gand rau sa-i pap, le mai fac niste poze:))

    Cei mai buni carnati sunt cei "confectionati" in casa.Ce-mi face cu ochiul portia cu fasolica.....mmm.

    Danutza says:

    Medi, am asteptat sa ne revenim putin dupa sarbatori, dar cred ca zilele urmatoare fac o fasolica si niste carnati langa ca prea mare-i pofta ... mm ..si cu niste muraturi:))
    Pup!

    Ce pofta mi-ai facut!! Nu se compara nimic cu carnatii de casa!

    Danutza says:

    Alexandrina, te astept pe la mine cand fac fasolea aia cu carnati s-o savuram impreuna:) Pup!

    Anonim says:

    Vai ce pofta mi-ai facut !!!!

    Danutza says:

    Adina daca stii ce mananc eu acum... mamaliga cu carnati:)) Nu aveam in plan dar ne-am gandit ce sa facem rapid si iata cina:)) Pup!

    Anonim says:

    ion de ialomita/si eu am reusit cumva sa cumpar porc in viu 10 lei(ron)in viu cam 9o kg.si vreau sa fac cirnati de casa sa pun toate ingredientele dupa gust si sa amestec cu carne de viteljumatate de una jumatate de cealalta ce ziceti e bine asa nam facut niciodata decit di carne de porc astept o recomandare ,multumesc

    Danutza says:

    Carnatii ies foarte buni si jumate/jumate, numai ca e posibil sa fie carnea de vita mai slaba si atunci se mai adauga putina slanina in plus fata de reteta mea.
    Socrii mei i-au facut asa acum vreo 2 ani si au iesit perfecti, dar anul trecut n-au mai pus slanina in plus si au iesit cam uscati.
    Acum depinde si de gustul fiecaruia, noua nu ne plac foarte uscati, vrem sa fie cu putina grasime :)

    In rest condimente dupa gust! Si apoi de preferat afumati putin!

    Mult spor!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.