Prajitura Cremsnit


Intotdeauna mi-a placut prajitura cremsnit, cu aluat crocant si muuulta crema. Pe vremea cand nu prea gateam, mai exact cand eram studenta, cel mai des faceam clatite si cremsnit. De sarbatori era cam singura prajitura pe care ma pricepeam sa o fac, plus ca nici nu era greu de facut.

Foile inca nu am invatat sa le fac, insa am renuntat la budinci si creme la plic (caci pe atunci cam asta stiam sa gatesc :)) ) si am facut crema de vanilie cu lamaie si unt. Si pentru ca am vrut sa fie si mai pe gustul nostru, am pus si-o mana de stafide in crema.

Am folosit:
  • 1 pachet foi pt cremsnit (3 foi), 1 pachet de unt, 350 ml lapte, 4 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 50 g stafide, 1 lamaie, 1 esenta concentrata de vanilie, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 plic zahar pudra.
Foile sunt de la Boromir, 3 la numar, iar pachetul contine si un plic cu zahar pudra vanilat. 

Am pus laptele pe foc intr-un vas cu fund dublu.

Am topit in el zaharul. Am adaugat esenta, zaharul vanilat si am lasat pe foc pana cand a inceput usor sa fiarba.

Am pus faina si am omogenizat foarte bine cu un tel. Focul trebuie sa fie mic, ca sa nu fiarba prea repede si sa faca cocoloase.

Cand amestecul a inceput sa se ingroase, am pus zeama de la lamaie. Am mai lasat pe foc mic 2-3 minute, amestecand in continuare cu telul.

Am luat vasul de pe foc si am lasat crema sa se raceasca.

Am mixat-o apoi cu unt si am adaugat la final stafidele.

Pentru ca foile erau lungi am folosit drept suport cartonul in care au fost ambalate.

Am pus crema peste prima si a doua foaie, iar a treia foaie am maruntit-o cu mainile deasupra stratului de crema.

Am pudrat cu zahar vanilat si am lasat la frigider 2-3 ore inainte de servire.

Se taie mult mai usor daca este lasata chiar peste noapte la frigider. 

Pofta buna si gatiti cu spor!

0 Response to "Prajitura Cremsnit"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.