Retete cu mere



Din seria retetelor cu legume si fructe, astazi va prezint retete cu mere. 

Merele sunt fructe foarte usor accesibile pentru ca sunt ieftine, se gasesc in numeroase sortimente, pe tot parcursul anului.

Sunt fructe foarte sanatoase, contin vitamina B1 (10-100 mg pentru 100 g), vitamina B ori riboflavina (0,05 mg la 100 g), vitamina PP in partile exterioare (0,5 mg la 100 g), coaja merelor contine, mai mult decit dublul miezului, acidul pantotenic (0,06 mg la 100 g), in sfarsit, vitamina C - un mar da 10 mg de vitamina C.

Valoarea calorica este de aproximativ 128 de calorii la 100 g.

Sunt recomandate in diverse afectiuni si au efecte foarte benefice asupra organismului.

In afara de asta, merele sunt extrem de gustoase in diverse retete de la cele mai comune dulciuri, pana la compot, gem, ca garnitura langa fripturi, sucuri naturale, etc.

Cel mai des le folosim in retetele de prajituri sau le consumam in stare cruda, insa merele pot sa devina si o garnitura minunata pentru diverse preparate din carne.

Am selectat o serie de retete cu mere, testate de mine, care sunt convinsa ca satisfac toate gusturile. 

Retete cu mere


Pofta buna si gatiti cu spor!

2 Response to "Retete cu mere"

  1. Haplea says:

    Ce bine arata!

    Danutza says:

    Multumesc :)

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.