Strudel cu mere


In zilele friguroase imi place sa aprind cuptorul si sa pun la copt bunatati aromate. Placinte, strudele, briose, toate au arome delicioase si imediat se umple casa de miros placut.

Pentru ca n-am intotdeauna mult timp la dispozitie, mai trisez uneori si folosesc aluat congelat, atunci cand vreau un dulce rapid :) Asa am procedat si cu strudelele cu mere, le-am facut dintr-o foaie de aluat congelat, cateva mere si neaparat scortisoara!

Bune de savurat mai ales calde :)

Portii: 4
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 400 g aluat foietaj, 4 mere, 1/2 lingurita pudra scortisoara, 3 linguri zahar, 2-3 linguri zahar pudra
Aluatul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei.

Merele se dau pe razatoare si se amesteca bine cu zaharul si scortisoara. Le puteti pune cateva minute pe foc sa se inmoaie mai repede sau le lasati 10 minute deoparte pana intindeti si portionati aluatul.

Daca aveti mere zemoase si lasa prea mult suc, puteti pune 1-2 lingurite gris peste ele.

Aluatul de foietaj se taie in dreptunghiuri. Pe fiecare dreptunghi puneti 1-2 linguri umplutura si rulati sub forma de strudel.

Asezati strudelele in tava, pe hartie de copt.

Preincalziti cuptorul si coaceti strudelele la foc mic, timp de 20-22 minute.

Le scoateti din cuptor si le lasati cateva minute sa se raceasca, apoi le transferati pe o farfurie si le pudrati cu zahar.

Pofta buna!

0 Response to "Strudel cu mere"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.