Chec cu stafide si cacao



By http://retetegg.blogspot.ro/

Usor, usor termin de postat retetele restante de la sarbatori. Pentru inceputul ploios de weekend va aduc un chec cu stafide si cacao si o ceasca mare cu ceai verde!

Este o reteta simpla si usoara. Puteti face un chec simplu sau puteti sa-l combinati cu fructe uscate (stafide, goji, merisoare, prune, curmale), nuci sau migdale ... este foarte versatil. Si foarte gustos si pufos, desigur! :)

Am folosit (pt 1 chec in forma clasica):
  • 4 oua, 4 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1/2 plic praf de copt stins in otet, 1 lingura pesmet, 4 linguri faina, 1 lingurita cacao, stafide, un praf de sare, zahar pudra.
Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare.

Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au devenit crema.

Am incorporat albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula.

Am adaugat praful de copt dizolvat in otet si pesmetul.

Am omogenizat cu mixerul si am incorporat toata faina.

Am oprit intr-un bol 3-4 linguri din compozitie iar pe restul am amestecat-o cu stafide si am pus-o in tava pe hartie de copt.

Peste compozitia din bol am pus 1 lingurita de cacao si am amestecat bine.

Am turnat-o de-a lungul pe mijlocul compozitiei din tava si am amestecat-o usor in compozitie un bat pt frigarui (sau scobitoare).

Am pus checul in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu. Am lasat pentru 25 de minute tava in cuptor fara a deschide usa.

Am scos apoi checul din tava, am inlaturat de pe margini hartia de copt si am pudrat cu zahar.

E delicios si foarte simplu de preparat.
Pofta buna si weekend frumos!

10 Response to "Chec cu stafide si cacao"

  1. mirela says:

    Bun,bun,vin si eu!!!!pupp!!

    Danutza says:

    Te astept cu drag, Mirela! Pupici :*

    Arata foarte bine checutul asta. Am si eu cateva retete pe care le stiu deja pe dinafara, de atatea ori le-am facut. Ai mei cred ca mananca alta prajitura de fiecare data. Dar eu schimb doar adaosul de fructe.
    Voi incerca negresit si reteta ta.
    Sa ai un weekend frumos!

    Danutza says:

    Checul e cam prima prajitura pe care am invatat sa o fac, dupa o carte veche de bucate. In timp mi-am adaptat eu reteta dupa preferinte, insa ai dreptate, daca schimbi cateva ingrediente pare o prajitura noua de fiecare data :)

    Te pup! Sa ai un weekend excelent! :*

    Bun,foarte bun.Te pup!

    Danutza says:

    Multumesc mult!! Pupici :*

    Bine te-am gasit,Danutule!Numai bunatati au aparut aici la tine de cand nu ne-am mai "vazut"!
    Pupici!

    Bine te-am gasit,Danutule!Numai bunatati au aparut aici la tine de cand nu ne-am mai "vazut"!
    Pupici!

    Bine te-am gasit,Danutule!Numai bunatati au aparut aici la tine de cand nu ne-am mai "vazut"!
    Pupici!

    Danutza says:

    Bine ai revenit, draga mea!

    Ma straduiesc sa fac totul din ce in ce mai bine, iar de gatit nu ma plictisesc niciodata :)

    Pupici :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.