Pizza mexicana


Cand vine vorba de pizza la noi niciodata pizza nu e la fel pentru amandoi. Fie ca o comandam, fie ca o pregatesc eu, pizza lui e intotdeauna altfel decat pizza mea :)

El prefera blat foarte subtire si topping hot (neaparat cu ardei iute), iar eu prefer blat mai pufos si imi place sa schimb mereu toppingul (in functie de ce am pofta pe moment). Mie imi plac ciupercile, el prefera ceapa mai multa....si tot asa de fiecare data.

Ultima data cand am facut eu pizza am vrut sa ii fac lui una chiar asa pe placul lui, cu tot ce prefera. Si i-a placut! Mult! :)) - astept sa intre sa va spuna chiar el :P

Portii: 2
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 3 linguri sos de rosii, 100 g mozzarella, 100 g porumb, 1 ceapa, 1 ardei kapia, 6-7 felii salam picant uscat, 1-2 ardei iuti in otet, optional cateva chipsuri tortilla (eu n-am avut);
Blatul de pizza se intinde intr-o foaie subtire si aprox. rotunda. Eu ii modelez marginile dupa ce il asez in tava de pizza.

Se intinde pe blat sosul de rosii, apoi se pun celelalte ingrediente. 

Se pune pizza in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 15-17 min.

Se serveste cu sos picant sau cu sos de iaurt, daca va place mai putin picanta.

Pofta buna!

Milkshake de fructe de padure


Ani de zile am "sarit" peste micul dejun, cea mai importanta masa a zilei. Fie ca aveam motiv sau nu, micul dejun consta de obicei intr-o cafea si poate un covrig sau o merdenea, sub scuza ca n-am timp sa mananc sau ca nu pot manca asa devreme.

Cand esti tanar nu prea simti ce efect au aceste lipsuri asupra organismului tau, dar spre 30 ani incepi sa "scartai" pe ici pe colo si iti dai seama ca trebuie sa schimbi cumva stilul alimentar.

Mi-a fost greu la inceput sa mananc dimineata, dar am introdus treptat diverse alimente care imi plac si am ajuns sa imi fac cate un meniu sanatos in fiecare dimineata, de ex: iaurturi simple si cu fructe sau cereale, milkshakuri, avocado, fructe uscate si seminte, ou posat. Dimineata evit carnea fiindca la noi masa de pranz sau cina contin de obicei carne.

Prefer cel mai mult lactatele si fructele. Tocmai de aceea iaurturile cu fructe si milkshakurile sunt cele mai dese alegeri ale mele pentru dimineata. 

Astazi v-am adus si voua un milkshake pe care il ador si pe care il prepar in orice sezon, fie cu fructe de padure proaspete, fie congelate. As vrea sa fie mereu sezonul fructelor proaspete, dar si cele congelate sunt bune si se gasesc tot timpul anului in marketuri.

Portii: 2
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 600 ml lapte, 250 g fructe de padure (mure, zmeura, coacaze, capsuni), 2 linguri miere;
Fructele de padure se paseaza fin. Daca nu va plac semintele se pot trece prin sita dupa ce le-ati pasat.

Se adauga mierea si laptele si se omogenizeaza pana obtinem o bautura fina si consistenta. Puteti jongla cu gramajele daca va doriti un shake mai lichid sau mai gros.

Se poate prepara si cu lapte de soia, de migdale sau de cocos.

Se serveste la micul dejun sau ca gustare in timpul zilei.

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.