Retete simple de post


Suntem in postul Pastelui si probabil foarte multi dintre noi incercam sa fim mai buni si mai intelegatori. Postul Mare a inceput pe 14 martie si se va incheia pe 1 mai, in ziua Pastelui.

Desi este un post lung, anotimpul in care ne aflam ne permite sa il putem tine mai usor, fara sa ne lipseasca vitaminele si mineralele esentiale. Pietele sunt pline de verdeturi proaspete si putem alterna si diversifica alimentatia de leguminoase (mazare, fasole, linte, naut, soia, etc) care este predominanta in post.

Personal, nu recomand produsele de post din comert, obtinute din diverse prafuri si arome artificiale. Scopul postului este si acela de detofixiere a organismului, de purificare. Bunicii mei tineau toate posturile consumand produse naturale si nu se plangeau niciodata ca e greu sau ca sufera de foame. Mancarurile de post sunt consistente si satioase.

Astazi va propun cateva retete simple de post, retete pe care eu le prepar fie atunci cand tin post, fie cand vreau cate o masa usoara si sanatoasa. 


0 Response to "Retete simple de post"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.