Vita cu legume si sos


O reteta simpla si rapida, cum au fost de fapt cam toate in aceasta perioada! Mai papam si carnita fiindca suntem carnivori, dar nu uitam de legume si de sos din belsug :)

Nu am cum sa va descriu ca e de buna, trebuie musai sa faceti si voi!! :)

Am folosit:
  • 300 g carne de vitel, 1 ardei kapia rosu, 1 ardei gras, 4 rosii, 2 cepe, 3 catei de usturoi, busuioc, oregano, 1/2 lingurita pasta de ardei iute, piper, sare.
Carnea de vitel se spala bine si se taie bucati.

Se pune la calit in ulei incins. Se adauga apoi peste ea un pahar de apa si condimentele.

Se lasa acoperita cu capac, pe foc mediu. Fiind de vitel a devenit frageda in aprox 30 de minute.

Am adaugat apoi ceapa tocata, ardeii si cateii de usturoi tocati fin.

Amestecam si lasam pe foc mic.

Am tocat 2 rosii, iar pe celelalte 2 le-am pasat in blender. Se pot pune si doar tocate, dar eu am vrut si mai mult sos :) Tot acum am pus si pasta de ardei iute, care-i optionala.

Am pus rosiile, am pus capacul si am lasat pe foc inca 20 de minute.

Am servit carnita cu mult sos si cu busuioc verde de la mine din ghiveci :)

PS. In acest an a inflorit in sfarsit si busuiocul meu :) In plus, il tin langa fereastra si ma apara de tantari :) Va recomand si voua sa va plantati busuioc, eu l-am obtinut din seminte cumparate.


Pofta buna si gatiti cu spor!

File de salau pane


Nu sunt eu mare fan al pestelui, dar prefer atunci cand mananc sa fie un peste bun: salau, somon, pastrav.

De aceasta data am ales salau, fiindca mi s-a parut foarte potrivit pentru ceea ce vroiam eu, adica un peste bun pane :)

L-am condimentat, l-am rumenit bine si l-am servit alaturi de orez cu ardei kapia. Yum!

Am folosit (2 portii):
  • 500 g file de salau, 3-4 linguri pesmet, 3-4 linguri faina, 1 ou, boia dulce, chilli, piper alb si negru, sare, coriandru macinat, verdeturi de Provence, oregano, putina pudra de curry.
Am spalat pestele si l-am portionat. Am pus peste el sare, piper, curry si boia.

Intr-o farfurie am pus faina si am amestecat-o cu verdeturi de Provence.

In alta farfurie am pus pesmetul si l-am amestecat cu chilli, piper, sare, coriandru macinat si oregano.

Am batut oul intr-un castron impreuna cu putina sare.

Intr-o tigaie am incins bine ulei. 

Am trecut bucatile de salau prin faina, apoi prin ou si pesmet.

Le-am pus in uleiul incins si le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti.

Am scos intai pe un servet de hartie sa se absoarba grasimea, apoi am asezat pe farfurie si am servit cu garnitura de orez.

Simplu si foarte bun! 

Pofta buna si gatiti cu spor!

Orez cu ardei kapia




Astazi va propun o reteta foarte usoara care se poate consuma ca atare sau ca garnitura langa orice fel de carnita: orez cu ardei kapia.

Eu l-am servit langa salau pane, dar merge foarte bine si langa pui, porc, vita etc.

Se pregateste foarte repede si este foarte bun, merita sa-l incercati!

Am folosit:
  • 2 cesti de orez, 6 cesti de apa, 2 ardei kapia rosii, sare de mare cu chilli, piper, patrunjel, ulei de masline.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline la incins. Adaugam ardeiul kapia tocat si lasam pana cand se rumeneste.

Adaugam sare cu chilli, piper si apoi orezul.

Eu am calit orezul cateva minute, apoi am inceput sa adaug apa, cate o ceasca pe rand.

Cand se evaporeaza prima ceasca de apa, o adaugam pe a doua si tot asa.

La final vom avea un orez umflat si pufos, da nu foarte lipicios.

Punem patrunjel verde tocat fin si servim :)


Pofta buna si gatiti cu spor!

Varza calita cu marar si kaizer


Stiu ca-i vara si e cald si n-avem chef sa gatim, dar o varza calita cu ceva marar si kaizer si c-o mamaliga langa, merge va zic eu! Si merita si efortul :)

Eu nu ma satur niciodata de varza calita, fie ea simpla sau cu ceva carnita. As manca si vara si iarna, atat acrisoara cat si dulce. Noi o facem in general acrisoara, ca asa ne place :)

Am folosit:
  • 1 kg varza (adica o varza mare sau 2 mici), 2 cepe, 300 g kaizer semiafumat, 2-3 rosii, 2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper, 1 lingurita boia dulce, marar verde (eu prefer cat mai mult), 3 linguri ulei, un varf de lingurita sare de lamaie (pt gustul acrisor), sare.

Intr-o cratita mai mare am pus uleiul si cand s-a incins am adaugat ceapa taiata marunt.

Am pus peste ea boia, putina sare si am lasat sa se caleasca bine, pana a devenit rumena.

Am pus apoi kaizerul taiat bucatele si l-am mai lasat si pe el 5-6 minute.

Am adaugat apoi varza tocata si am amestecat bine. 

Am pus foile de dafin, boabele de piper si rosiile pasate in blender (vara le prefer in locul pastei de tomate si le adaug mai devreme peste varza ca sa fie timp suficient sa scada lichidul).

Am lasat varza pe foc pana cand a devenit moale si a scazut foarte mult (ca d-aia ii zicem calita).

Eu o las de fapt pana cand incepe usor sa se prinda de fundul vasului. Pun spre final sarea de lamaie si amestec bine. Eventual mai pun sare daca e nevoie.

La finai e musai sa-i punem muult marar tocat si sa facem o mamaliguta moale pe care sa o servim alaturi:)


Cam atat despre varza calita, gustoasa si savuroasa! Sa aveti pofta si sa gatiti cu spor si drag!

Tort de ciocolata cu visine



La multi ani tuturor sarbatoritilor de astazi! Am venit cu un tort savuros, cu multa crema de ciocolata fina si cu visine ... un deliciu!

Desi am mai facut crema de ciocolata si pentru alte torturi si prajituri, crema aceasta de ciocolata mi s-a parut cea mai buna ever si a fost bine pusa in valoare si de visinele dulci-acrisoare :)

Este un tort clasic, dar foarte bun si merita sa-l incercati si voi, cu siguranta o sa va placa! Merge pregatit si cu visine din visinata, din compot sau de la congelator :)

Am folosit:
  • crema de ciocolata: 400 ml lapte dulce, 250 g zahar, 3 linguri de cacao, 1 ciocolata cu lapte, 1 pachet de unt, 4 linguri de faina, esenta de rom.
  • visine, sirop de zahar (apa, zahar, esenta de rom)
Dupa ce pregatim blatul e bine sa-l lasam sa se raceasca inainte sa-l umplem cu crema. Eu l-am facut cu o zi inainte si s-a taiat mult mai bine asa.

Pregatim siropul cu apa si zahar puse pe foc sa dea un clocot, apoi adaugam esenta de rom si punem la racit.

Pentru crema punem intr-un vas 400 ml lapte si topim in el zaharul. 

Cand incepe sa fiarba adaugam cacao, faina si esenta. Omogenizam energic sa nu fac cocoloase. Eu folosesc un tel si amestec bine pana cand capata consistenta de budinca.

Luam crema de pe foc, punem ciocolata (de preferat o cioco de calitate superioara) si amestecam bine pana cand se topeste toata in compozitie.

Lasam si crema sa se raceasca, intai la temperatura camerei apoi la frigider 20 de minute.

Mixam untul spuma si adaugam peste el cate o lingura din crema de ciocolata pana cand obtinem o crema, fina, spumoasa si omogena.

O punem din nou la frigider 20 de min.

Blatul l-am taiat de aceasta data doar in 2 felii orizontale, l-am insiropat si l-am umplut cu crema de ciocolata.

La mijloc se pot pune visine fara samburi prin crema.

Deasupra am pus din nou un strat generos de crema si am decorat cu visine :)

Simplu, rapid, delicios! Musai servit rece de la frigider alaturi de oameni dragi :)


Pofta buna si weekend minunat!

Inghetata de banane cu zmeura


Sanda Marin a fost cu adevarat inspiratia mea in aceasta vara, cred ca am gatit vreo 20 de retete de-ale ei in 2 saptamani :)

Cam asa sta treaba si cu inghetata de casa, inghetata de banane cu zmeura, my first homemade icecream :)

Nu credeam ca o sa-mi iasa, sincera sa fiu, insa am avut un mare succes cu ea. Am mai modificat eu putin reteta si a iesit o minunatie.

Am servit-o cu zmeura proaspata si delicioasa :)

Am folosit:
  • 4 galbenusuri, 500 ml lapte, 200 g zahar, 2 banane bine coapte, 1 esenta de vanilie, 2 lingurite zeama de lamaie, zmeura proaspata, optional frisca.

Am pus pe foc laptele si zaharul, am adaugat esenta de vanilie si am lasat pana cand s-a incalzit bine (nu pana fierbe)!

Intr-un bol am batut bine galbenusurile si am inceput sa adaug peste ele cate putin din laptele caldut.

Am omogenizat bine si am pus din nou tot amestecul pe foc.

Mare grija sa nu fiarba, daca nu aveti focul setat pe minim, riscati sa obtineti omleta :)

Deci mare grija, supravegheati vasul, amestecati periodic. Daca va e greu merge pus vasul si pe bain marie.

Pasam bine bananele si le adaugam si pe ele in compozitie.

Lasam pe foc pana cand incepe usor sa devina ca o crema.

Luam vasul de pe foc si lasam la racit.

Cand s-a racit la temperatura camerei punem zeama de lamaie (cu scopul de a nu face inghetata ace la congelator), mixam bine si turnam intr-o caserola.

Punem la congelator si lasam acolo cat dorim. Eu in primele 3 ore am mixat de 3 ori apoi am lasat-o sa se congeleze complet.

Am servit cu multa zmeura proaspata! Si cu multa poftaaa!  :)

Optional putem pune frisca in inghetata sau putem sa o servim cu frisca deasupra :)


Va invit si pe voi la o cupa racoroasa :*

Cheeseburger


Uneori am pur si simplu pofta de un hamburger sau cheeseburger si de cartofi prajiti :) Stiu ca nu-i o mancare prea sanatoasa, insa e foarte gustoasa ...trebuie sa recunoastem :D

De obicei pregatesc cheeseburger acasa, fiindca ne place tuturor si putem sa punem in el fiecare ce preferam: unul vrea ceapa, altul maioneza, altul nu vrea :)

In orice caz, e mult mai ok sa-l pregatim acasa, chiar daca nu e el 100% sanatos, macar stim tot ce contine cu adevarat :))

Am folosit (3 portii-6 cheeseburgeri):
  • 6 chifle;
  • 500 g carne tocata (porc + vita), 2 catei de usturoi, oregano, boia, sare, piper;
  • 6 felii de cascaval, 3 castraveciori murati, 3 rosii, 6 frunze de salata, 1 ceapa mare, ketchup, maioneza;

Mai intai pregatim chiftelutele de carne.

Amestecam intr-un bol carnea tocata si condimentele, plus cateii de usturoi tocati fin.

Incingem o tigaie si o ungem cu putin ulei.

Formam chiftelute mai mari si late pe care le asezam in tigaia incinsa. Le rumenim pe ambele parti si scoatem pe o farfurie.

Cascaval nu luati din acela feliat ci cascaval mare pe care il feliati voi, zic eu ca e mult mai bun. Eu asta am facut si mi-a placut :)

Am feliat si rosiile, castraveciorii, am taiat ceapa in rondele. Frunzele de salata le-am spalat bine si le-am lasat sa se scurga apa.

Am taiat chiflele pe jumatate si am inceput sa montez cheeseburgerul: o frunza de salata, chifteluta, felii de castravete, felii de rosie, rondele de ceapa, felie de cascaval, ketchup si maioneza.

Deasupra am asezat jumatatea de chifla, am pus o mana generoasa de cartofi prajiti langa cheeseburger si am servit :)

Nimic mai simplu, usor si rapid! Cu grasimi si calorii, fara, who cares?? O data pe luna merita sa ne rasfatam :)

Pofta buna si gatiti cu spor!

Supa crema de legume


Vara ador sa fac supe usoare si rapide, in general fara carne. Doar din legume proaspete cu multa verdeata si putin picante :)

Va invit sa incercati aceasta supa crema de legume: este fina, hranitoare, gustoasa si sanatoasa!

O servim cu putina branzica sau cascaval si crutoane, sau cu taietei :)

Portii: 6
Timp de preparare:
80 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 3 cartofi, 1 dovlecel, 3 rosii, 1 ardei, 1 morcov, 1 ceapa, 1/2 radacina de telina si cateva tije si frunze, 1 radacina de patrunjel si o mana de frunze de patrunjel, 1 pastarnac, 2 catei de usturoi, 3 ciuperci (optional), sare de mare cu chilli, piper rosu & negru, 1/2 lingurita oregano, 1/4 lingurita verdeturi de Provence, 2 linguri ulei de masline.
  • crutoane din paine (paine taiata cuburi si coapta pe o tigaie, stropita cu ulei de masline), telemea rasa sau taiata fasii subtiri.
Intr-o oala punem apa si lasam pe foc potrivit pana incepe sa fiarba.

Adaugam mai intai morcovul, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel, taiate grosier.

Dupa 20 de minute in care au fiert radacinoasele, adaugam ceapa, ardeiul, cartofii si dovlecelul - taiate si ele tot in bucati mari.

Eu am pus si 3 ciuperci pe care le aveam ratacite in frigider :)

Lasam aprox. jumatate de ora sa fiarba, completand apa daca scade prea mult.

Punem apoi rosiile decojite, usturoiul, condimentele si uleiul de masline.

Mai lasam inca 20 de minute sa fiarba la foc mic, apoi luam oala de pe foc si lasam 10 min deoparte.

Pasam bine cu blenderul pana cand obtinem o supa crema foarte fina.

Adaugam frunzele de patrunjel tocate marunt.

Servim cu branza rasa si crutoane.

Pofta buna si gatiti cu spor!

Galuste cu visine


Pentru ca vine weekend-ul v-am pregatit un desert foarte bun: galuste cu visine.

Sincera sa fiu, galustele cu prune nu au fost niciodata desertul meu preferat, insa de aceasta daca am facut reteta Sandei Marin si le-am umplut cu visine dulci-acrisoare in loc de prune. Rezultatul: muuult mai bun!!

Mi-au iesit foarte pufoase, iar contrastul dulce-acrisor este incredibil de bun. In plus, se simte extrem de bine aroma visinelor. Le-am facut deja de 2 ori intr-o saptamana si musai sa le incerc pe viitor si cu caise/piersici.

Am folosit:
  • 1 kg cartofi, 4-5 linguri faina, 100 g pesmet, 150 g zahar, 2 oua, esenta de rom, zahar vanilat, putina scortisoara macinata, un praf de sare, visine (eu am pus cate 2 de galusca).

Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert.

Cat timp au stat pe foc, m-am ocupat de visine si le-am scos samburii. Le-am pus la scurs.

Cand au fiert bine, am luat cartofii de pe foc, i-am scurs bine si i-am pasat ca pentru piure.

Sunt inca fierbinti, asa ca trebuie sa-i mai lasam 10 - 15 min sa se racoreasca.

Adaugam apoi peste acest piure de cartofi 100 g zahar, 2 oua, esenta de rom, scortisoara si un praf de sare. Omogenizam cu o lingura si adaugam treptat faina. 

Trebuie sa avem o compozitie potrivit de tare, pe care sa o modelam usor in maini.

Am pus pe foc un vas mare cu apa (o oala) si am lasat pana a inceput sa clocoteasca.

Cu mainile umezite bine am modelat galustele: mai intai am aplatizat coca in palme apoi am pus cate 2 visine si am inchis totul modeland galusca.

Galustele astfel formate le-am pus la fiert in apa deja clocotind si le-am tinut pana cand s-au ridicat la suprafata si si-au marit volumul.

Intr-o tigaie am calit 2-3 minute pesmetul, apoi l-am luat de pe foc.

L-am amestecat cu 50 g zahar si un zahar vanilat.

Galustele scoase cu paleta si scurse bine de apa le-am trecut prin pesmet, apoi le-am asezat pe un platou.

Am servit cu cea mai mare pofta, eu am infulecat 4 imediat ce au fost gata. :))

Sunt excelente si a doua zi, reci. Le-am servit la micul dejun langa o cana cu lapte.


Pofta buna si gatiti cu spor!

Spuma de zmeura


Ieri v-am adus o lista de retete cu fructe de padure, iar astazi va aduc o reteta cu un fruct de padure dulce, bun si parfumat, specific acestui sezon, adica zmeura.

Am facut o spuma usoara si rapida de zmeura, dupa o reteta simpla, a Sandei Marin. Chiar e cea mai simpla reteta posibila si n-aveti cum sa dati gres cu aceasta reteta.

Ideala atunci cand vreti ceva bun si racoritor, cand aveti musafiri si nu stiti cu ce sa-i serviti, sau pur si simplu intr-o dupa-amiaza calda si lenesa de iulie :)

Am folosit:
  • 3 albusuri de ou, 125 g zahar pudra, 100 g zmeura proaspata, un praf mic de sare.
Intr-un bol curat si foarte bine uscat punem cele 3 albusuri.

Le mixam bine cu un praf de sare pana stau bat, adica pana cand putem intoarce bolul deasupra capului fara grija :))

Adaugam apoi treptat zaharul pudra si continuam sa mixam. Spuma devine foarte fina si lucioasa.

Spalam bine zmeura si o lasam sa se scurga toata apa de pe ea.

Pastram cateva fructe pt decor, iar pe restul le mixam in spuma de albus. Spuma devine roz si este extra parfumata.

Eu am ales sa nu mai pun alte esente si arome, fiindca am vrut sa am doar aroma zmeurei.

Am pus spuma in cupe si am lasat 10 -15 minute la frigider inainte de servire.

Am decorat cu fructe proaspete de zmeura si am servit cu mare poftaaa :)) Ceea ce va recomand si voua!


Pofta buna si gatiti cu spor!

Retete cu fructe de padure


Fructele de padure sunt acele minunatii mici si parfumate, care ne fac deserturile si mancarurile mult mai savuroase!

Cati dintre noi n-am incercat macar o data, o reteta cu fructe de padure parfumate, fie cu mix de fructe, fie cu un tip din ele: mure, zmeura, fragute, coacaze, afine, goji, agrise? Cati dintre noi nu le-am consumat simple, bucurandu-ne din plin de gustul si aroma lor? :)

Sunt niste mici minunatii atat pentru gastronomie, cat si pentru medicina. Au proprietati extraordinare, nu ingrasa si ne ajuta in multe afectiuni. In plus, sunt foarte versatile si ideale atat in deserturi, cat si in salate, in feluri principale, etc.

"Datorita continutului de antocianidine, fructele de padure au un efect benefic, demonstrat in prevenirea varicelor, in calmarea durerilor din poliartritele reumatoide. Antocianidinele intaresc peretii arterelor, avand rol de protectie cardiovasculara", precizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. 

Calorii /100 g: 
  • murele – 25 de calorii, 
  • afinele – 30 de calorii, 
  • coacazele – 28 de calorii, 
  • zmeura – 25 de calorii. 
"Peste fructele de padure putem adauga putina miere de albine, nu prea multa insa, pentru ca dupa aceea ingrasa. Murele, afinele, zmeura ar putea constitui o parte din masa de seara. Chiar daca au putine calorii, fructele sunt satioase, dau senzatia de satietate rapid si o prelungesc", arata prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. 

Mi-ar placea sa le pot gasi in stare proaspata tot anul, dar din pacate ele nu sunt de gasit decat rar. Cresc in zone mai putin accesibile, probabil de aici si preturile destul de mari ale lor, atunci cand apar in piete si magazine.

Acum 2 ani, pe la final de august, am cules si eu mure la tara si dupa ce m-am intepat zdravan in spinii arbustului mi-am dat seama de ce sunt aceste fructe asa de valoroase :)

De cele mai multe ori am folosit fructe de padure mix, congelate. Sunt bune, dar putin cam acre, asa ca necesita adaos de zahar/ miere/ indulcitori pentru ca desertul sa fie gustos si dulce :)

Va prezint azi cateva retete cu fructe de padure, iar in zilele ce urmeaza voi mai posta pe blog 2 retete noi noute cu zmeura proaspata parfumata.


Retete cu fructe de padure

 Spuma de zmeura

Inghetata de banane cu zmeura 

Pofta buna si gatiti cu spor!

Bruschete


V-am mai prezentat o reteta de bruschete, acum vreo 2 luni, dar nu pot sa ma abtin si sa nu va prezint inca una, la fel, sau poate chiar mai buna :)

Eu as manca bruschete in fiecare zi, fara probleme, la oricare din mesele zilei. Cel mai mult le prefer la micul dejun, insa nu le refuz nici ca gustare intre mese, sau de ce nu, la cina cand n-am chef sa gatesc altceva :)

Asadar, bruschete gustoase si sanatoase pentru voi, intr-o duminica lenesa :)

Am folosit (2 portii):
  • 4 felii de paine neagra (am folosit paine "Grau Intreg" de la Vel Pitar), 2 rosii mari, putin ulei de masline extravirgin, 1 catel de usturoi, busuioc, oregano, putin cascaval ras, chilli cu sare de mare, cateva frunze de salata verde, cateva fire de marar;
Mie imi place foarte mult painea Grau intreg, asa ca va recomand si voua sa incercati, mai ales pentru bruschete :)

Am pus pe fiecare felie de paine putin ulei de masline extravirgin si am frecat apoi feliile cu usturoi.

Le-am pus pe tigaia de clatite (care e perfecta pentru copt paine) si le-am lasat 2 minute.

Intre timp am taiat rosiile in cubulete.

Am intors feliile de paine si am lasat inca 2 minute.

Intoarcem din nou painea si de aceasta data punem deasupra rosiile.

Mai lasam cateva minute, de preferat la foc mic sa nu se arda painea ci doar sa fie crocanta.

Asezam feliile de paine pe o farfurie, pe frunze de salata verde, rasnim putin chilli cu sare de mare si adaugam cascaval ras deasupra.

Decoram cu marar si servim cu pofta mare :)


Duminica excelenta va doresc!

Creveti cu baby carrots si sos dulce-acrisor


Intotdeauna in weekend imi doresc sa mananc ceva usor, bun, gustos, care sa ma poarte cu gandul la mare si vacanta :)

Asa ca ideea unei retete care sa contina creveti si un sos sweet & sour este intotdeauna in topul preferintelor mele pentru weekend. Daca mai punem si ceva legume gustoase pe langa, e perfect! :)

Am folosit:
  • 500 g creveti (cozi de creveti), 250 g baby carrots, 1 ceapa rosie, 1 ardei gras, 1 varf lingurita verdeturi de Provence, oregano, 4 linguri sos de rosii, 1 lingurita otet, 1 lingurita zahar brun, sare, piper mozaic, 2 lingurite ulei de masline.
Am incins bine intr-o tigaie mare 2 lingurite de ulei de masline.

Am tocat julienne ceapa si ardeiul. Le-am pus in uleiul incins si am sotat 2-3 minute.

Am adaugat morcoveii (merge sa punem si morcovi normali taiati felii, dar eu ii ador pe astia mici).

Am mai sotat cateva minute, apoi am pus crevetii.

Am lasat 5 minute pe foc mediu de aceasta data, apoi am pus sosul de rosii, verdeturile si condimentele.

Am adaugat o lingurita de otet si una de zahar brun, pentru a obtine gustul dulce acrisor al sosului.

In aproximativ 8 minute totul este gata. Nu e nevoie sa tinem mai mult fiindca ne dorim crevetii suculenti, nu mici si uscati.

Am servit cu garnitura de orez & curry. Sunt foarte ok si langa noodles, cus-cus sau orez cu legume.


Pofta buna si weekend excelent sa aveti!

Pancakes cu gem de zmeura si Miez de lapte


Este sezonul zmeurei si trebuie sa profitam de ea din plin. Am facut deja cateva bunatati cu ea si mai urmeaza sa testez cateva retete noi in aceasta perioada.

Daca ati fost harnicuti si ati preparat gem de zmeura, treaba merge foarte simplu si ne ramane doar sa pregatim clatitele pufoase :)

Desigur, merge pus pe clatite si gem cumparat, in lipsa de altceva :) Nu uitati si de branzica fina, Miez de lapte, de la Delaco.

Am folosit (4 portii):
  • Pt clatite: 4 oua, 2 linguri zahar pudra, 30 g unt moale, 6 linguri faina, 100 ml lapte dulce, 1/2 plic praf de copt, 1 esenta de vanilie, un praf de sare, 1/2 lingurita pudra de scortisoara.
  • Pt topping si servire: gem de zmeura, branzica Miez de lapte.

Intr-un bol mare am batut cu un tel cele 4 oua cu un praf de sare. Nu trebuie batute foarte mult, doar cat sa se omogenizeze.

Am adaugat laptele, untul moale, esenta si am batut din nou pana s-au amestecat bine.

Am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Compozitia incepe sa devina consistenta pe masura ce adaugam faina. 

Am incins bine o tigaie antiaderenta pentru clatite. Tigaia mea este special pentru clatite, este destul de mare, asa ca am copt cate 2-3 clatitute in acelasi timp.

Am pus pentru fiecare clatita cam 2 linguri de compozitie. Nu este nevoie sa o intindem fiindca se lasa ea usor, atat cat este nevoie.

Clatitele pufoase se coc foarte repede, asa ca dupa aprox 1 minut le intoarcem pe cealalta parte si mai lasam putin pana devin aurii.

Eu am ales sa le pun ca topping gem de zmeura si bucatele individuale de branzica Miez de lapte natur. Merg bine si cu sirop de fructe, cu miere si nuci. Cu fructe proaspete, orice va place mai mult.

Pofta buna si gatiti cu spor!

Reteta lunii iunie 2013 pe ReteteGG

By http://retetegg.blogspot.ro/


Astazi se incheie sondajul nostru pentru luna iunie 2013. Au fost multe retete, care mai de care mai gustoase si garnisite :)

Va multumesc pt voturi si implicare si va astept luna urmatoare sa alegem din nou cea mai buna reteta.

Pentru aceasta luna scorul a fost destul de strans, dar in ultimele zile s-a detasat una dintre retete, cea care devine in aceasta luna premianta :) M-am bucurat sa vad ca a fost si pe placul vostru, fiindca era cea preferata de mine!

Asadar, reteta lunii iunie 2013 pe ReteteGG este:
 

 
 
Avem si locul 2 pentru:


 
 Va astept si luna urmatoare la vot! Pofta buna si gatiti cu spor!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.