Salata de cruditati cu pui


Seara ne dorim sa mancam o masa light, dar in acelasi timp sanatoasa si gustoasa. O salata de cruditati cu bucatele de pui si seminte de susan este excelenta, alegerea potrivita!

Nu aveti nevoie de prea multe ingrediente si nici nu dureaza mult prepararea. E salata pe care as manca-o seara de seara, dar pe care n-as refuza-o nici la micul dejun :)

Am folosit:
  • 1 piept de pui (sau 2 pulpe dezosate), 3 morcovi, 2 mere, 1 radacina de telina, 1 sfecla rosie mare, 1 ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, sucul de la 1/2 lamaie, seminte de susan.
 Eu am fiert pieptul de pui, dar merge perfect si facut pe grill. L-am tocat bucatele.

Am copt sfecla, am decojit-o si am dat-o pe razatoare.

Tot pe razatoare am dat si telina, morcovii si merele.

Am tocat ceapa fin, la fel si patrunjelul.

Am amestecat toate ingredientele intr-un bol, am adaugat sare, piper, ulei de masline si sucul de la lamaie.

Am servit salata cu putin susan deasupra si cu paine coapta (sau crutoane).

Pofta buna si gatiti cu spor!

Saratele cu mac si susan



Saratele fragede si gustoase, cu mac si susan, special pentru voi intr-o zi friguroasa de noiembrie. 

Stiu ca par mai migaloase, insa merita din plin sa le faceti, mai ales in perioada sarbatorilor, fiindca ies foarte multe si aveti cateva zile de rontait. Sunt ideale si pentru cei mici si pofticiosi care cer mereu cate ceva.

Am folosit:
  • 250 g margarina la pachet, 2 lingurite de sare, 2 oua, 100 ml lapte (dulce sau acru), 700 g faina, 1 praf de copt, 2 lingurite otet, susan, mac.
Intr-un bol mare punem faina si margarina taiata cubulete. Margarina trebuie tinuta 1 ora inainte la temperatura camerei.

Amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam sarea, ouale, laptele si apoi praful de copt stins cu otet.

Framantam aluatul timp de cateva minute, apoi il punem intr-o folie de plastic la frigider. Il lasam aprox. 20-30 de min.

Pe masa de lucru punem faina si o intindem uniform. Luam bucati potrivite din aluat si le intindem cu un sucitor.

Taiem aluatul in ce forme dorim, eu am folosit o forma de biscuiti si am facut pestisori.

Am uns pestisorii cu o pensula cu apa (sau galbenus de ou daca doriti) si am pus deasupra susan si mac.

I-am asezat pe hartie de copt in tava si i-am pus la cuptorul preincalzit, la foc mic, 15-20 de minute.

Sunt niste saratele excelente atat calde cat si reci. 

                                                Sunt foarte fragede si gustoase!

Tarta cu dovleac


Anul acesta am facut o adevarata pasiune pt dovleac si pentru dulciurile cu dovleac copt, mai ales pentru tarta cu dovleac si placinta cu dovleac. Sunt asa de fine, fragede si aromate, incat nimeni nu le poate refuza :)

Tarta aceasta este absolut minunata: aluat fraged, dovleac dulce copt si o aroma delicata de scortisoara. Miroase a sarbatoare!!

Am folosit:
  • 250 g margarina pt prajituri, 200 g zahar, 450 g faina, 2 oua, 1/2 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingurita scortisoara macinata, 1.300 g dovleac copt, zahar pudra, esenta de vanilie.

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 100 g zahar. Am pus apoi ouale, esenta de vanilie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.

Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute.

Am copt dovleacul, apoi l-am desprins cu o lingura de coaja si l-am pus intr-un bol. Am adaugat 100 g zahar si o lingurita scortisoara. L-am pasat putin cu blenderul.

Am intins aluatul si l-am asezat in forme. Nu e nevoie sa le mai ungeti, pentru ca aluatul are margarina si nu se lipeste.

Mi-a ramas o bucata de aluat mai mica pe care am intins-o si am taiat-o fasii cu un cutit.

Peste aluatul din forme am pus umplutura de dovleac, iar deasupra am folosit fasiile de aluat sa 'decorez' putin tartele :) 
Le-am pus in cuptorul preincalzit la foc mic 35-40 de minute.

Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se raceasca 10 minute, apoi le-am pudrat cu zahar.

Este o tarta super buna, foarte frageda, economica si usor de preparat! 

Cartofi copti cu crema de branza si somon


Un aperitiv delicios, o idee excelenta pentru o masa festiva! Cu siguranta musafirii vor aprecia acesti cartofi copti cu crema fina de branza si somon afumat, fiindca nu sunt doar deliciosi ci si foarte aspectuosi!

Eu ii trec pe lista mea pt masa de Revelion, mai ales ca nu necesita mare efort si pot sa mai pregatesc si alte bunatati gustoase alaturi de ei.

Am folosit:
  • 6 cartofi (medii), 300 g branza dulce sau crema de branza, 150 g somon afumat, 100 g masline, sare, piper alb, marar, lamaie, 2 lingurite ulei de masline.

Cartofii bine spalati i-am pus in folie de aluminiu timp de aprox 1 ora in cuptor.

Intre timp am amestecat branza cu putina zeama de lamaie, sare si piper alb. Se poate adauga in amestec si putin somon taiat marunt. Eu am preferat sa il pun doar deasupra.

Am scos cartofii din cuptor, i-am taiat pe jumatate si am scobit putin miezul. I-am uns cu putin ulei de masline.

In locul gol ramas am pus crema de branza.

Am decorat cu fasii de somon afumat, masline, felii mici de lamaie si marar.

I-am servit cu maree pofta :) Si sunt sigura ca si voi la fel o sa faceti :)


Weekend frumos si gatiti cu spor!!

Prajitura cu branza si prune


Pentru zile ploioase si reci, in care vrem sa stam in casa la caldurica, merge perfect sa coacem rapid o prajitura cu branza si prune. Sau cu branza si alt fruct, la alegere. Eu am pus prune fiindca am vrut sa respect reteta originala si pt ca am gasit prune la magazin.

Reteta o am dintr-o carticica cu retete propuse de Dr Oetker, asta pentru ca prajitura contine si budinca de vanilie. V-am spus doar ca se pregateste rapid ;)

Am folosit:
  • 5 prune, 700 g branza dulce, 2 plicuri budinca de vanilie, 100 g zahar, 4 oua, zahar vanilat, coaja de lamaie, 1 lingura suc de la lamaie, 1 lingura unt.

Am batut bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat sucul si coaja de lamaie, branza dulce si praful de budinca.

Am omogenizat bine cu un mixer.

Am uns o tava cu putin unt, am pus compozitia in tava si am uniformizat-o.

Deasupra am asezat felii de prune.

Am copt prajitura la foc mediu, in cuptorul preincalzit. Am lasat-o aproximativ 30 de minute.

Este rapida si delicioasa!! E foarte cremoasa in mijloc si caramelizata pe margini, un gust fin si dulce acrisor de la combinatia cu prune.

Pofta buna si gatiti cu spor!

Meniul zilei - Marti

Este marti, a doua zi din saptamana, o noua provocare in bucatarie :)

Pentru cei lipsiti de inspiratie, in pana de idei sau in cautare de ceva nou, am creat un meniu al zilei de marti in 3 variante, pe gustul tuturor.


Varianta I



Varianta II



Varianta III

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.