Cartofi noi si mazare la cuptor


O reteta super simpla si de sezon, ideala pentru cina sau pranz!

Am garnisit-o cu niste cartofi noi si mazare noua, plus cateva arome deosebite care-mi plac mie foarte mult: sofran, verdeturi de Provence, busuioc :)

Am folosit:
  • cartofi noi (cat mai mici si mai frumusei), mazare noua (sau congelata), morcovi, ceapa, ulei de masline, putin unt, verdeturi de Provence, busuioc, sofran, sare, piper
Cartofii i-am spalat foarte bine, am indepartat orice coaja existenta si i-am pus la fiert impreuna cu morcovii bine curatati si ei.

Am pus mazarea la fiert in apa cu sare cateva clocote.

Intre timp am uns  o tava cu ulei de masline, iar cand legumele au fost fierte aproape complet le-am scurs bine de apa si le-am asezat in tava. Am fiert morcovii intregi, asa ca a trebuit sa-i tai rondele inainte sa-i pun in tava.

Am adaugat rondelele de ceapa, condimentele, cateva bucatele de unt, frunze de busuioc tocate si am pus tava la cuptor.

Am lasat 20 de minute la foc mediu pana s-au rumenit putin cartofii.

Este delicioasa si asa simpla, sau ca garnitura langa un piept de pui pe grill!

Pofta buna!


Melcisori de sunca si cascaval


Pentru ziua mea am vrut sa pregatesc un aperitiv diferit, inedit si tare gustos. 

Mi-am amintit de melcisorii cu sunca ai Laurei Sava pe care ori de cate ori aveam ocazia ii admiram pe blogul ei. Asa ca n-am mai stat pe ganduri si i-am executat, cu cateva mici modificari: am folosit castraveti proaspeti in loc de cei in otet, iar suportul melcisorilor l-am facut din branza topita feliata.

Au fost foarte apreciati de musafiri si ne-au incantat atat privirea cat si papilele gustative. Ii recomand de 1 iunie tuturor mamicilor care vor sa le ofere o surpriza copiilor, sunt sigura ca cei mici vor aprecia!

Am folosit:
  • felii de sunca presata, felii de branza topita (sau felii subtiri de cascaval), branza topita (eu am avut la tub, cu verdeturi), castraveti (cornison- micuti), scobitori.

Pe fiecare felie de sunca unsa cu branza topita, am pus cate o felie de cascaval (branza topita), am uns din nou marginile cu branzica sa fie bine lipite si am rulat.

Fiecare rulou l-am taiat in 3.

Pe o jumatate de felie de branza topita am asezat la un capat cate un rulou de sunca.

Pe portiunea ramasa libera am asezat o jumatate de castravete.

I-am pus si antene din scobitori taiate pe jumatate.

Cred ca pozele vorbesc mult mai bine decat am explicat eu ce sa faceti si sunt sigura ca o sa va fie foarte usor de inteles.

Nu se fac greu deloc, nu va trebuie prea multa rabdare sau mult timp, dupa primii 2-3 va obisnuiti cu tehnica si nu o sa vreti sa va mai opriti.

In asezati pe platou, eventual pe frunze de salata (eu am fost lenesa si n-am mai iesit pe ploaie sa-mi iau).

Merg la fix la orice petrecere, fie pt pici, fie pt noi cei mari:)

Enjoy!!

Cheesecake cu mango si capsuni


De ziua mea am ales sa fac ceva diferit, un cheesecake in locul clasicului tort cu blat si crema. Si ca sa fie un deliciu complet, am ales sa-i adaug o aroma deosebita, pe care eu o ador, cea de mango.

Nu lipsesc nici capsunile, fiindca tot incepe sezonul lor:)

Am folosit:
  • Pt blat: 250 g biscuiti, 200 g unt, 1 esenta de vanilie.
  • Pt crema: 500 g branza dulce, 200 ml frisca lichida, 200 g zahar pudra, zahar vanilat, esenta de vanilie, 1 mango.
  • In plus: capsuni, 50 g ciocolata cu lapte, folie de plastic, o tava sau cratita.
 Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit si esenta de vanilie. Am amestecat bine.

Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu folie de plastic. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtin un blat din biscuiti uniform. Eu am pus compozitia intr-o cratita de 20 cm diametrul.

Am pus la frigider pentru 2-3 ore. Daca va grabiti o puteti lasa doar 1-2 ore.

Am batut frisca lichida cu zaharul. Am adaugat esenta de vanilie, zaharul vanilat si branza dulce. Amestecul trebuie sa fie omogen si pufos. Eu am folosit un mixer.

Am curatat un mango de coaja, l-am taiat bucati si apoi l-am pasat cu blenderul. L-am adaugat peste compozitia de branza.

Am asezat crema de branza peste blatul de biscuiti, am nivelat si am pus la frigider de seara pana dimineata.

Pentru servire, am scos cheesecake-ul din forma cu ajutorul foliei, apoi am decorat cu capsuni trase in ciocolata cu lapte topita pe bain-marie.

Se poate decora cu frisca, ca un tort, dar eu am preferat sa-l las cat mai simplu.

I-am pus lumanarele, artificii si l-am savurat cu mare pofta alaturi de musafiri:)

Un sfert de veac, o mica petrecere, cateva bunatati


 

Inca o zi de nastere a mai trecut, parca prea repede cum trec in general toate momentele frumoase din viata.

Nu am facut pregatiri prea mari, nu am avut multi invitati, a fost o petrecere restransa in familie.

Dar a fost frumos, ne-am simtit excelent, am ras, am mancat, am baut...cam ca tot omul :)

Ploaia (care ieri nu s-a oprit o secunda macar) ne-a tinut in casa, la caldurica. Dar ne revansam pe viitor, caci abia acum vine vara ... sper :))

Am servit cateva bunatati, pregatite cu drag de mine pentru musafiri (nici n-am reusit sa le pozez pe toate fiindca lumina de la bec nu ajuta foarte mult aparatul meu foto).

La inceput cateva aperitive: rosii, castraveti, masline, sunca presata, cascaval, salam, "melcisorii" de sunca si cascaval cu castraveti (de inspiratie Laura Sava), salata de icre si salata de ciuperci.


La final a aparut si tortul, un cheesecake delicios cu mango si capsuni! 

Am ciocnit cate un pahar de sampanie rece, am cantat si ne-a amuzat Vladut care este la varsta cea mai frumoasa (vorbeste, alearga, danseaza, canta si zic eu ca i-am transmis deja 2 din pasiunile mele: gatitul si pisicile).

Am primit si cadouri frumoase pentru care vreau sa multumesc celor ce mi le-au oferit!

Va multumesc si voua din suflet pentru toate urarile primite ieri, pentru toate gandurile bune si pentru toata increderea pe care o aveti in mine! Promit sa fiu din ce in ce mai buna, sa ma perfectionez si sa va ofer retete cat mai gustoase si mai garnisite si pe viitor!

 Va pup!



P.S. N-am pahare de sampanie, asa ca am baut fiecare in alte pahare:))

Gogosi cu branza dulce


Gogosile cu branza dulce sunt de fapt papanasii cu branza dulce, dar de aceasta data am aplicat o noua reteta...ingredientele sunt asemanatoare, modul de servire este putin diferit...iar gustul excelent!

Am folosit:
  • 400 g branza dulce, 100 g zahar, 2 oua, 50 ml lapte, 25 g drojdie, 350 g faina, esenta de rom, zahar vanilat, zahar pudra, ulei pt prajit.
Am pus branza dulce intr-un bol. Am amestecat-o cu zaharul cu ajutorul unei linguri, apoi am pus cele 2 oua. 

Am dizolvat drojdia in laptele caldut si am adaugat-o peste amestecul de branza si oua. Am pus si zaharul vanilat si esenta.

Compozitia este foarte  moale, asa ca vom pune treptat cele 350 g faina. Daca este nevoie mai puteti adauga faina pana la consistenta dorita (adica un aluat mai tare).

Am lasat aluatul sa creasca 25-30 de minute.

L-am intins pe masa, in foaie de aprox 1 cm sau chiar putin mai groasa, apoi am decupat gogosile cu un pahar. Am facut cateva chiar sub forma gogosilor americane (adica cu gaura pe mijloc).

Le-am prajit in ulei incins, le-am scos pe servetele de hartie, apoi le-am pudrat cu zahar.

Le servim calde! Sunt excelente si cu dulceata sau smantana, in functie de preferinte.

Paste cu branza si kaizer la cuptor



O reteta foarte gustoasa de paste la cuptor, combinate cu branza, kaizer, oua si smantana ... super deliciu!

Am folosit:
  • 350 g paste (cornetti - sau orice alt tip de paste scurte), 200 g branza de vaci sarata, 200 g smantana, 2-3 oua, putin unt, sare, piper alb, nucsoara macinata.
Am fiert pastele in apa cu sare, le-am scurs bine de apa si le-am pus intr-o tava unsa cu unt (nu trebuie sa fie unsa neaparat, punem doar 2-3 cuburi de unt in tava).

Am taiat kaizerul bucati si l-am pus in tava peste paste. 

Am pus si branza rasa.

Am batut ouale cu smantana, sare, piper si nucsoara. Am adaugat compozitia in tava deasupra celorlalte ingrediente.

Am pus tava la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute.

Am servit fierbinte cu patrunjel deasupra.

Pofta buna!

Cannelloni bolognese

By http://retetegg.blogspot.com

Ador pastele de orice tip si in orice combinatie. In lista preferatelor mele se afla lasagna, pe care pur si simplu o ador, iar acum am trecut la favorite si cannelloni.

Ei se pot face cu diverse umpluturi, in functie de preferintele si dorinta fiecarei persoane, dar eu am ales sa-i fac tot cu sos bolognese si bechamel :)

Ei sunt putin mai migalosi decat lasagna, insa la fel de buni si cu aspect si mai placut!

Am folosit:
  • 22 buc de paste cannelloni (adica o cutie - eu am luat Panzani);
  • pt sosul bechamel: 4 linguri de unt, 3-4 linguri de faina, 500 ml lapte, sare, piper alb, nucsoara macinata;
  • pt sosul bolognese: 600 gr carne tocata de porc, 1 ceapa, 1 morcov, 300 ml sos de rosii, 1 pahar (150 ml) apa, sare, piper, busuioc, patrunjel, 2 linguri ulei de masline.
  • sos de rosii, cascaval, busuioc, patrunjel.
Prima data am pregatit sosul bolognese:

Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.

Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.

Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.

Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat. Apoi am pasat bine cu blenderul tot amestecul.

A urmat sosul bechamel:

Am topit untul intr-o tigaie.

Am adaugat faina si am omogenizat.

Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.

Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.

Aveti aici pozele si Reteta sos bechamel si Reteta sos bolognese.

Asamblarea:

Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel si l-am intins uniform.

Am umplut cu sosul bolognese fiecare bucata de cannelloni. Am folosit o lingurita mica si cand am vazut ca devine migalos am schimbat cu o punga taiata la un colt.

Am asezat peste sosul bechamel un strat de cannelloni umpluti. Apoi iar sos bechamel, sos de rosii si cascaval ras. (intr-o tava mare incap toti, eu am tavi mai micute asa ca am facut in 2).

Am pus tava la cuptor la foc mediu.

Am lasat-o aproximativ 30-35 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.

E o reteta mega, mega delicioasa! Necesita ceva timp si rabdare dar merita din plin!

Pofta buna!

Somon cu sos de ciuperci si smantana


In ultima vreme am mancat somon mai des, fie simplu la cuptor cu lamaie, fie cu garnitura sau sos.

Pentru somonul meu am ales de aceasta data un sos de ciuperci si smantana super delicios pe care va sfatuiesc sa-l incercati si langa alt tip de peste sau chiar langa o friptura de vita/porc.

Am folosit:
  • 2 rondele de somon (destul de maricele), 500 g ciuperci, 200 g smantana, oregano, busuioc, lamaie, ulei de masline, putin unt, sare, piper, ghimbir macinat, 1 catel de usturoi.
Rondelele de somon le-am uns cu ulei de masline, le-am condimentat cu sare, piper, oregano si ghimbir si le-am pus in tava.

Le-am stropit cu sucul de la o lamaie, am adaugat cateva linguri de apa, cateva felii de ciuperci si am pus tava in cuptor.

Le-am lasat la foc mediu 20 de minute. Daca rondelele sunt mai subtiri le lasati cam 15 minute.

Pentru sosul de ciuperci am topit putin unt intr-o tigaie si am calit in el un catel de usturoi (intreg, nedecojit, putin strivit).

Am adaugat apoi ciupercile taiate si am continuat sa calesc impreuna cu usturoiul.

Cand ciupercile au fost aproape gata am scos catelul de usturoi si am adaugat smantana, sare si piper. 

Am lasat cam 5 minute sa fiarba, apoi am pus busuioc verde tocat.

Am servit somonul impreuna cu sosul de ciuperci, ciupercile din tava si multa lamaie.

Pofta buna!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.