Clătite cu pui şi legume II





















By http://retetegg.blogspot.com

Varianta a II-a a clatitelor cu legume si pui este o bunatate!

Desi reteta originala este cea cu sos bechamel, imi place sa pregatesc clatitele cu pui si legume cu sos de rosii, fiindca iubitul meu le prefera mai bine asa:)

Am folosit:
  • Pt clatite: 6 oua, 1 litru apa minerala sau sifon, un praf de sare, faina.
  • Pt umplutura: 500 gr piept de pui, 5 ciuperci, 1 ardei kapia, 1 dovlecel, 4 linguri sos de rosii, oregano, sare, piper, busuioc, boia dulce, condimente pt pui, 2 lingurite sos soia.
  • Pt servire: ceapa verde, rosii mici.
Am pregatit compozitia pt clatite, le-am copt si le-am pastrat calde in cuptor.

Pieptul de pui l-am taiat fasii, apoi l-am calit in tigaie in putin ulei incins. Am adaugat peste el legumele taiate, sosul soia si condimentele si am lasat aproximativ 7-8 minute. Am pus si sosul de rosii, iar peste 3 minute am oprit focul

Am umplut fiecare clatita cu amestecul de legume si pui, am rulat si am servit cu ceapa verde si rosii.

Trebuie sa le incercati si voi, au un gust nemaipomenit de bun!

Varză murată cu kaizer



By http://retetegg.blogspot.com

De obicei pregatesc varza doar din cea proaspata fiindca aceea ne place cel mai mult. Insa cum aveam niste varza murata, am zis sa incerc si reteta asta.

Este foarte buna si varza murata, pregatita cu ceva afumatura si servita cu mamaliguta si smantana ... mmm!

Am folosit:
2 verze murate medii, 300 gr kaizer, 2 cepe, 4-5 linguri de bulion, marar, foi de dafin, boabe de piper, boia dulce.

Am tocat ceapa si am calit-o impreuna cu kaizerul taiat bucati cateva minute.

Am adaugat peste ele varza murata taiata marunt.

Am pus si foi de dafin, boabe de piper si boia. Nu a fost nevoie de sare fiindca era varza destul de sarata.

Am adaugat 2 cani cu apa si am lasat sa fiarba.

Spre final am adaugat bulionul si cand am oprit focul am pus si mararul tocat.

Am servit cu mamaliguta calda si smantana!

Pofta buna!

Chec







Zilele trecute am observat ca nu am pe blog o reteta pentru chec. Desi este cea mai simpla prajitura, se pregateste repede si cu ingrediente nu foarte costisitoare, eu nu am reusit sa v-o prezint pana acum :)

Este desertul pe care il faceam inca de pe la 14-15 ani, urmatorul pe care l-am invatat dupa clatite :)). Sper sa va fie si voua de folos reteta si sa va iasa intotdeauna pufos si gustos ca al meu!

Am folosit:
  • 3 oua, 300 ml lapte dulce, 50 ml ulei, 300 gr zahar (eu folosesc drept masura o cana de 300 ml), 1 praf de copt, 2 lingurite de otet, 2 plicuri zahar vanilat, 3 lingurite de cacao (daca il vreti marmorat), faina cam cat cuprinde compozitia astfel incat sa arate la final ca o smantana mai groasa, optional (nuci, stafide, rahat), zahar pudra.

Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul.

Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina. Am continuat sa amestec cu mixerul pana cand compozitia s-a omogenizat.

Am luat din compozitie cateva linguri si le-am amestecat intr-un bol mic cu cacao.

Am asezat compozitia in tava pentru chec pe hartie de copt. Am combinat-o cu cea de cacao (fara un model anume).

Am lasat in cuptor la foc mediu aproximativ 30 de minute.

Am scos din tava si am pudrat cu zahar.

Eu nu prefer sa mananc checul atunci cand este cald, ci il prefer rece alaturi de o cana cu ceai sau lapte.

Pofta buna!

Tort Facebook









By http://retetegg.blogspot.com

Astazi am o surpriza pentru voi, mai ales pentru aceia dintre voi care imi sunteti prieteni si pe Facebook:)

Am facut un tort pe care sa-l ofer tuturor celor care ma sustin pe Facebook, cei cu care am reusit sa imprietenesc desi nu-i cunosc personal, cei care urmaresc cu interes sa vada ce bunatati au mai aparut pe blog, care scriu comentarii si dau like :)

Acest tort sarbatoreste cei peste 1000 de fani pe care blogul "Retete gustoase si garnisite" a reusit sa-i convinga ca merita sa revina oricand aici pentru retete, poze, discutii, sfaturi :)

Va multumesc din suflet pentru cuvintele voastre frumoase si pentru sustinere!

P.S. Tortul este unul simplu cu blat de vanilie (cumparat) si crema de lamaie. Deasupra are glazura de zahar pudra.

Povestea e tare amuzanta: am vrut sa-l fac albastru dar nu am gasit deloc colorant alimentar albastru, asa ca am renuntat si am pus rosu:)) Oricum F-ul de la Facebook e facut cu multa rabdare de iubitul meu pe calculator si decupat (merci iubiii) si ne-am ocupat amandoi ca sablonul sa iasa perfect pe tort.

Primele poze le-am facut de amuzament in Photoshop, ca sa semene putin cu originalul Facebook.

Astept totusi cateva idei de unde pot lua colorant albastru si promit sa refac tortul ca la carte la 2000 de fani:))

Va pup pe toti! O zi cat mai placuta va doresc!

Pilaf cu ciuperci şi sos de roşii












M-am gandit sa ofer astazi o idee delicioasa pentru toti cei care tin post. Dovada ca se poate manca bine si gustos si in post, numai dorinta si vointa sa fie :)

Am pregatit un pilaf putin mai diferit decat cel clasic. Fiindca la noi nu prea se mananca pilaful (in afara de mine) trebuie sa inventez mereu idei noi ca sa nu mai semene cu orezul acela alb si lipicios pe care nu-l vor ai mei :))

Am folosit:
  • 400 gr orez, 1 cutie cu ciuperci taiate, 6 linguri pasta de tomate, 1/2 ardei rosu taiat cuburi mici, 2 morcovi tocati marunt, 1 ceapa tocata marunt, 1 foaie de dafin, 3-4 boabe de piper, 1 lingurita boia dulce, oregano, cimbru, 1 cub concentrat de legume, patrunjel verde, 3 linguri de ulei, sare.
Intr-o cratita am pus uleiul si cand s-a incins am adaugat morcovul si ceapa (eu le-am tocat impreuna). Am adaugat si 2-3 linguri de apa si am tinut la foc mediu pana s-au calit.

Separat am pus intr-un vas orezul (nu pe foc) si l-am acoperit cu apa.

Peste morcov si ceapa am adaugat ardeiul, cubul concentrat, foaia de dafin, boia, oregano, cimbru, boabe de piper.

Dupa 5-6 minute am pus si ciupercile (eu le-am lasat asa cum erau taiate, unele mai mari, altele mai mici). Am adaugat 2 pahare cu apa si am mai lasat 10 minute sa fiarba.

Orezul l-am scurs de surplusul de apa si l-am pus peste legume. Am mai adaugat un pahar cu apa si am amestecat permanent sa nu se lipeasca.

Cand orezul era aproape gata am adaugat si pasta de tomate, apoi am potrivit de sare.

Peste 5 minute am pus patrunjelul tocat si am oprit focul.

Pofta buna!

Popcorn cu unt






Dupa parerea mea cel mai bun popcorn este cel facut in tuci, pe aragaz. Mie imi place de 3 ori mai mult decat cel la microunde (ca sa nu spun ca de vreo cateva ori cel la microunde s-a lipit de punga).

Cel la tuci e simplu de facut, aveti nevoie de:
  • porumb (porumb boabe pt floricele ), putin unt (eu pun cam jumatate de lingurita de unt la o mana de porumb), sare.
Procedez asa:

Incalzesc bine tuciul, adaug apoi untul si boabele de porumb. Pun deasupra tuciului un capac. Las la foc potrivit pana cand nu mai pocneste nici o boaba. Dau deoparte tuciul, apoi scot capacul si pun popcornul intr-un bol.

Adaug peste popcornul cald sare.

Ultima data am facut un bol maree de popcorn sa ne ajunga la film (The Next Three Days).
Un film bunicel, mi-a placut! Vi-l recomand numai cu popcorn la indemana fiindca e mai fain asa:)!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.