Foietaje diverse















Astazi va propun o reteta foarte simpla si foarte buna. E perfecta daca aveti invitati si nu stiti ce sa pregatiti repede sau daca aveti pofta de o gustare rapida.

Eu am cumparat un aluat de foietaj pe care l-am folosit la:
  • mini pateuri cu branza;
  • mini foietaje tip bruschete cu rosii, oregano si busuioc;
  • special pentru cei mici: mini foietaje taiate in diverse forme haioase.

Am copt foietajele intr-o tava pe hartie de copt timp de 10 minute.

Foarte bune si rapide!

Penne cu ton












Pe o vreme ploioasa si rece nu este nimic mai placut decat sa stai in casa si sa gatesti ceva delicios pentru o cina speciala cu persoana iubita.

Astazi m-am gandit sa-l uimesc cu ceva relativ nou pentru noi, o salata de paste cu ton. Am tot cautat o reteta care sa ma inspire, am gasit zeci de variante nici una 100 % pe placul meu. Asa ca am combinat cateva ingrediente care stiu cu siguranta ca ne plac si a iesit o salata delicioasa.

Am folosit:
  • 400 gr penne rigate, 2 conserve de ton in ulei, 2 ardei kapia, 1 lamaie, 150 gr masline negre, patrunjel, oregano, busuioc, sare.

Am pus pastele la fiert in apa cu sare si ulei timp de 10 minute. Le-am scurs de apa si le-am clatit in apa rece. Le-am lasat cateva minute sa se scurga bine.

Ardeiul l-am calit in 2 linguri de ulei impreuna cu oregano si busuioc. L-am lasat apoi 5 minute deoparte sa se raceasca.

Cand pastele s-au scurs bine de apa le-am asezat intr-un bol, am adaugat ton (scurs bine de uleiul din conserva), ardei, masline, zeama si felii de lamaie, sare, patrunjel.

Foarte bune, iubitul meu a mancat portie dubla :))

Pofta buna!

Salată de fructe







O salata de fructe foarte simpla si rapida. Eu am pregatit-o cu fructele pe care le aveam in frigider in 5 minute.
E perfecta daca aveti pofta de ceva dulce, racoros si usor la 10 seara :).

Am folosit:
  • 1 pepene galben, cirese rosii, cirese galbene, piersici, zahar vanilat (sau orice alte arome si fructe preferati).

Am taiat pepenele pe jumatate, am curatat semintele si l-am umplut cu fructe. Am adaugat deasupra zahar vanilat.

Este una din variantele mele de salata de fructe, cea rapida si cam cu ce avem in frigider.

Promit sa revin cu cea "sofisticata" care cuprinde mai multe fructe, frisca, lichior :).

Pana atunci, enjoy it!

Friptură de porc marinată












Weekend-ul acesta am incercat o reteta noua de friptura. Pana acum nu am marinat niciodata carnea pentru friptura, insa acum am vrut sa incerc ceva nou.

A iesit o friptura foarte gustoasa si aromata!

Am folosit:
  • 500 gr carne de porc, 200 ml vin alb, 7-8 catei de usturoi, coriandru, patrunjel, 2 linguri sos de rosii, condimente pt porc, oregano, tarhon, busuioc, sare, ulei, felii de lamaie.

Carnea de porc am pus-o la marinat cu 4 ore inainte. Am pregatit marinata din: 100 ml vin, sos de rosii, usturoi, coriandru, patrunjel, oregano, tarhon, busuioc, felii de lamaie.
Am pus carnea peste marinata intr-o caserola de plastic cu capac. Am lasat in frigider.

Dupa cele 4 ore, am pregatit o tava unsa cu ulei in care am pus carnea, sosul in care s-a marinat si inca 100 ml vin. Am adaugat si condimentele pt porc, sarea.

Am lasat 50 de minute in cuptor.

Friptura astfel pregatita e foarte buna, frageda si aromata!

Pofta buna!

Premiu



De obicei in weekend imi fac timp sa intru pe blogurile dragi mie si sa vad ce bunatati au mai aparut pe acolo.
Pe blogul Sarea in bucate am gasit ca de obicei multe retete apetisante dar si un premiu. Cum era daruit catre toti cei ce-l doresc, mi l-am dorit si eu:).

Multumiri pentru premiu!!!

Il daruiesc si eu tuturor cu drag!

Tocăniță de purcel cu dovlecei














Tocănița de purcel este o mancare consistenta si gustoasa, ca orice tocana de altfel. Desi in cartea de bucate reteta pentru aceasta tocanita era cu legume si cartofi, eu am eliminat cartofii si i-am inlocuit cu dovlecei.

A iesit o tocana foarte buna!

Am folosit:
  • 400 gr carne de porc, 4 dovlecei mici, 2 morcovi, 2 cepe, 1 ardei gras, 2 rosii, 2 linguri suc de rosii, condimente pentru carne de porc, sare, boia dulce, busuioc, oregano, cimbru, ienibahar.

In tigaie am calit carnea taiata cubulete si condimentata.
Separat, in cratita, am calit ceapa, ardeiul, morcovul.
Cand legumele au devenit moi am adaugat peste ele carnea, un pahar cu apa si condimentele. Le-am lasat sa fiarba aproximativ 30 de minute. Am adaugat apoi dovleceii taiati cuburi, rosiile si sucul de rosii. Am mai lasat inca 20 de minute apoi am oprit focul.

Am servit tocanita alaturi de o salata de varza rosie in otet.

Pofta buna!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.