Ridichea



Ridichea (Brassica rapa), este o legumă cultivată în regiunile temperate pentru rădacina ei suculentă şi bulboasă. Latinii o numeau radicula, varietaţile moi se folosesc pentru consumul uman, iar cele mari şi fibroase se folosesc ca aliment pentru animale. Ridichiile sunt foarte populare in Europa, în special în zonele reci, pentru ca pot fi păstrate mai multe luni dupa recoltarea lor.

Specia comună de ridiche cea mai comercializată ca legumă este de piele şi interior alb, excepţie făcând cei 1-3 cm superiori care ies la suprafata pamântului şi care sub acţiunea rezelor soarelui se schimba in roşu sau roşu-verde. Această parte superioară se dezvoltă din ţesutul tulpinei, dar rămane sudată de rădăcină, care este aproape sferică, aproximativ de 5-15 cm diametru şi nu are rădăcini laterale. Rădăcina principală care se găseşte sub rădăcina îngroşată este slabă şi de 10 cm lungime; se taie după recolectare.

Ridichea are un gust înţepător, asemănător cu varza, gust care se suavizează prin gătire.

Ridichea ajunge să cântărească mai mult de 1kg, totuşi se poate recolecta cand este mică. Mărimea este în funcţie de varietate şi de timpul care este lăsată să crească. Cea mai mare parte sunt varietăţi speciale, care doar sunt bune imediat după recolectare şi nu se conservă mult timp. Se folosesc în salate (chiar şi frunzele crude), depinzând de varietate are pulpa galbenă, albă, puţin portocalie sau roşiatică.

Recomand folosirea la salate!

0 Response to "Ridichea"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.