Maslinul



Măslinul (Olea europaea) face parte din familia oleaginoaselor.

Măslinele şi uleiul de măsline au o influenţă benefică asupra organismului datorită îndeosebi conţinutului mare de acizi graşi indispensabili, care scad nivelul colesterolului în sânge. Măslinele protejează inima şi vasele sanguine de ateroscleroză; ele constituie un ingredient de bază în alimentatia mediteraneană, considerată ca fiind un model sănătos de hrană.

Variantele lui sunt multe, sunt măsline negre sau verzi, mici şi mari, cu gust diferit şi cu cantiate de grăsime diferită. Marinate într-o zeamă delicată au culoarea vinului negru şi un gust delicat de fructe. Sunt de neînlocuit ca aperitiv şi ca adaos la salate.

Măslinele pentru bucătărie le-au descoperit grecii încă din antichitate. Popularitatea măslinelor continuă şi azi, în întreaga lume acest fruct micuţ câştigă un număr tot mai mare de amatori, iar despre uleiul de măsline se vorbeşte numai la superlativ.

0 Response to "Maslinul"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.