Prajitura cu Fanta





Reteta acestei prajituri o am de la mama iubitului meu. Ne-a facut prajitura de Craciun si dupa portiile imense pe care le-a mancat iubitul meu mi-am dat seama ca-i place foarte mult si trebuie sa o incerc.

Desi la prima vedere pare o prajitura mai complicata, in realitate nu e chiar asa de greu de pregatit.

Pentru blat:
  • 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 100 ml ulei, 1 lingurita de praf de copt.
Pentru crema cu branza:
  • 500 gr de branza dulce, 250 gr zahar pudra, 250 gr unt (sau margarina)
Pentru crema cu Fanta:
  • 2 plicuri cu budinca de vanilie, 1 litru Fanta, 4-5 linguri de zahar
Pentru decor:
  • 2-3 fructe de kiwi (sau alte fructe care va plac)

Blatul de prepara din 6 albusuri batute spuma peste care se adauga galbenusurile, faina, praful de copt si la final uleiul usor incorporat. 

Compozitia se pune in tava si se lasa la cuptor aprox. 30 de minute. Cand s-a copt, se scoate din tava si se lasa la racit.

Crema cu branza se prepara amestecand bine branza dulce cu zaharul pudra si untul. Compozitia trebuie amestecata foarte bine pentru omogenizare. Cand este gata se adauga peste blatul insiropat cu Fanta.

Urmeaza etapa a 3 a, crema cu Fanta. 

Se amesteca continutul budincilor cu cateva linguri de Fanta si zaharul, apoi se pune acest amestec pe foc, peste Fanta si se amesteca continuu pentru a fii omogen. 

Cat este calda aceasta crema se pune peste blatul cu crema de branza, se intinde pe toata suprafata si se decoreaza cu kiwi. 

Se tine la frigider cateva ore inainte de a consuma.

E foarte gustoasa si foarte aspectuoasa. Musafirii vor fii impresionati de acest deliciu!

2 Response to "Prajitura cu Fanta"

  1. Interesant blogul tau!!!!O sa te mai caut negresit!!!Felicitari!

    Danutza says:

    Multumesc! Ma bucur mult ca iti place! Momentan sunt la inceput dar il voi extinde!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.