Mancare de masline cu carne de porc


By http://retetegg.blogspot.com/

Mancarica de masline este tot din categoria amintirilor mele din copilarie. Mama facea mancarica de masline destul de des cand eram mica, insa nu a mai facut de ani buni. Si eu, din cand in cand, imi mai aduceam aminte ce buna era mancarica de masline a mamei, insa niciodata nu ma batea gandul sa o gatesc.

Dar de curand, intr-o discutie cu iubitul meu, despre ce mancaruri n-am mai gatit pana acum si am avea pofta, am lansat eu ideea mancarii de masline. El nu stia despre ce e vorba, pentru ca nu mai mancase pana acum. Si asa am pornit noi la supermarket sa luam ingrediente si sa pregatim "bunatatea".

Am folosit:
  • 300-400 g carne de porc, 400 g masline, 1 ceapa, 300 g sos de rosii (bulion), patrunjel, condimente pt porc, piper, sare, oregano, foi de dafin, lamaie.
Am taiat carnea de porc in cubulete mici si am pus-o la calit.

La fel am procedat si cu ceapa.

Cand s-au calit bine am adaugat un pahar de apa (150 ml) si am lasat 10 minute sa fiarba innabusit. Apoi am pus maslinele, sosul de rosii, condimentele, foile de dafin.

Am mai adaugat inca un pahar de apa (tot 150 ml) si am lasat pe foc 20-25 min. La final am pus patrunjelul tocat marunt.

Am servit cu lamaie. Are o aroma aparte!

8 Response to "Mancare de masline cu carne de porc"

  1. ioana says:

    Ft ft buna ... Yummiii:))

    Danutza says:

    Ma bucur ca iti place :) Este si preferata mea :P

    Unknown says:

    Ce fel de masline folosesti?

    Danutza says:

    Eu folosesc de obicei masline kalamata combinate cu masline clasice, sarate, negre :) Dar merg si alte masline, eventual marinate, cu chilli, cu oregano, masline uscate... etc.
    Cu masline verzi n-am incercat, posibil combinate cu kalamata sau negre sunt ok si ele.

    Unknown says:

    Multumesc ptr raspuns :) Tin minte ca mama mea imi facea mancare de masline, folosea masline negre sarate, as vrea sa incerc si eu sa fac, reteta ta imi place si arata tare apetisant.
    Am vazut si alte retele in blogul tau, care imi aduc aminte de copilarie, macare de castraveti murati, praz cu masline, etc.. multumsc ptr ca le-ai postat. Numai bine! :)

    Danutza says:

    Si mama tot maslinele negre le folosea la mancarea asta, eu in timp am inceput sa le mai combin :)

    Retetele de la mama sunt preferatele mele, chiar daca acum avem acces la atat de multe ingrediente, ele raman mancarurile cu gustul copilariei :)

    Mult spor la bucatarit! :*

    Unknown says:

    Super. Merci pt reteta!!

    Danutza says:

    E una din preferatele mele :) Ma bucur ca ti-a placut!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.